Mystic Sup Challenge

De uitslagen (incl. Laptimes) Fotografie : Leonie en Paul Koote

Zie ook de facebook eventpagina

Toen we zondagmorgen op het strand aankwamen werden we even in vertwijfeling gebracht. De hele week vlak water, en dan precies zondagmorgen veel wind (25 tot 30 knpn.). Voor kiters ideaal, maar de onstuimige zee was voor SUP-pers aanvankelijk onbegaanbaar. Dus uitstel tot 14:00 uur.

Tot die tijd was er genoeg vertier voor de jeugd met spijkerbroekhangen, wedstrijd fok hijsen, indoorboarden etc. En natuurlijk was er de SUP-markt waarbij bijna alle Nederlandse importeurs met hun allernieuwste SUP-testboards aanwezig waren. De verwachting was dat de wind er in de loop van de dag uit zou gaan.

Erg leuk dat we gezien de omstandigheden uiteindelijk toch nog 2 Beach Races hebben weten te varen. Vooral de Downwinder voor de recreanten op SUP-board was wel een heel mooi staaltje improvisatie. Een 10-tal SUP-pers is per auto naar het naaktstrand gebracht, waar ze om 15:00 uur per SUP richting de Watersportvereniging vertrokken.  De stroming was zo sterk dat de snelste al binnen 15 minuten binnen waren. Alleen maar blije gezichten. 

Voor de Wave Contest was er nog te veel wind en stroming, en deze hebben we jammer genoeg moeten cancelen. Wel gingen er in de loop van de dag steeds meer testboards het water op. Om 15:45 werden de boeien uitgezet voor de Beach Race voor het SUPNL jaarklassement.  Vanwege de zware omstandigheden werd het parcours iets ingekort, maar het bleef voor de deelnemers toch altijd nog een zware uitputtende Beach Race. De beste SUP-per, Mathijn van Deth  was met een finishtijd van 57 minuten en 52 seconden, net binnen het uur binnen. Onder deze omstandigheden een echte top prestatie!! De laatste deelnemer deed er een kleine 2 uur over.  

Veel thuisblijvers vandaag, maar voor diegenen die er wel in geloofden waren het 2 fantastische Beach Races. Na afloop was er voor de deelnemers een Indische maaltijd, en werd er in een zwoel en aangenaam avondzonnetje nog lang nagenoten.

Deelnemers, vrijwilligers, importeurs en dealers, allemaal bedankt.
Wij vonden het een zeer geslaagd event!!

En niet op de laatste plaats willen we natuurlijk  – Mystic – onze Eventsponsor bedanken.

Volgend jaar zeker weer!!

Zie ook de facebook eventpagina

 

CategorieënNiet gecategoriseerd