Rondje REM 2023 (8 en 9 juli)

Meer informatie en inschrijven? Klik hier!
Al ruim 40 jaar organiseert de WVZ het Rondje Rem (NAM-REM race). In 2022 stelden we de race voor het eerst in haar historie ook open voor kite- en wingfoilers. Dit jaar voegen we de windsurffoilers daar nog aan toe. Alle foilers strijden in aparte klassen op een eigen parcour. Dit parcour wordt 1 à 2 dagen voorafgaand aan de race beslist maar zoals het er nu naar uitziet vertrekken de foilers in noordelijke richting. De catamarans varen van Zandvoort via Noordwijk en Katwijk naar de NAM-boei, welke ca. 5 km voor de kust van Katwijk ligt. Vervolgens varen de cats weer terug naar Zandvoort. We verwachten zo’n 75 foilers en 40 boten op het water.

(Voor alle Club 500 leden: deze cats zijn nog niet allemaal gereserveerd voor de race op zaterdag, dus je kunt nog meedoen).

Eten en dansen
Na de race is het tijd om te ontspannen met een heerlijk diner en de dj zorgt voor een muzikale boost, zodat degenen die nog energie in hun benen hebben, lekker kunnen dansen. Wil je niet meedoen aan de race, maar wel volop genieten van het eten? Gezellig! Schrijf je hier in en sluit gezellig aan!

Oproep aan vrijwilligers
Er gebeurt op 8 & 9 juli van alles op en om het water, dat lukt alleen met jouw hulp! Verschillende commissies zijn al weken bezig om alles tot in de puntjes te organiseren. Maar alles valt of staat met de hulp van onze leden. Er zijn namelijk best wat mensen nodig achter de bar, in de foodtruck, op de wedstrijdboten etc. Dus ga je niet het water op? Dan zou het fantastisch zijn als je je voor één van de diensten wilt aanmelden zodat we samen alles voor elkaar kunnen krijgen. Klik hier voor het inzetrooster en kijk naar de open diensten op 8 & 9 juli.

Aanpassingen en regels in de haven op 8 juli
Op 8 juli worden de boten aan de zuidkant van de haven die het dichtst tegen het duin aan staan, tijdelijk verplaatst naar een andere plek in de haven, Op die plekken bouwen we een eventtent. We bouwen dit op 7 juli op. 

We zijn nog op zoek naar 2 goed rijdende trailers die we kunnen gebruiken op die dag voor repatriëring. Als je die hebt, neem dan alsjeblieft contact op met Jan-Willem te Gussinklo, we zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Tijdens deze twee dagen wordt er veel met de trekker met boten door de haven gereden. We willen daarom iedereen vragen om fietsen in de rekken te zetten en niet op de betonplaten. Ook mogen deze twee dagen geen auto’s op het WVZ terrein of voor op het strand parkeren.

Je kunt je wellicht voorstellen dat het te water gaan van 40 catamarans, motorboten en 70 kite-, wing en windsurffoilers wel even een dingetje is. Om onveilige situaties te voorkomen is het op zaterdag 8 juli tussen 11.00 uur en 13.00 uur niet toegestaan om vanaf de WVZ te kiten. Met uitzondering van alle wedstrijddeelnemers natuurlijk. Op zaterdag wordt het strand voor onze haven afgezet met linten en vlaggen zodat het ook voor de badgasten duidelijk is. 

Op basis van de weersvoorspelling bepalen we waar de kites en waar de cats komen te liggen. De kiters komen benedenwinds van de boten te liggen. Dit wordt ‘s ochtends tijdens de briefing verteld.

Meer informatie? Klik hier!