Zeilen

Of je nu lekker relaxed recreatief, of misschien wel enthousiast wilt gaan wedstrijdzeilen, iedereen is welkom bij de Watersportvereniging.  Passie hebben voor het watersporten, dat is wat wij bij onze leden nastreven.

Het strand, de branding, de stroming, de golven op zee, is wat het brandingzeilen zo bijzonder maakt.

Bij de Watersportvereniging krijgt iedere catamaran een vaste ligplaats op het strand, die je gedurende het seizoen zelf onderhoudt. De ligplaatsen liggen vrij hoog op het strand, zodat de zee geen vrij spel met de boten kan krijgen. De watersportvereniging biedt plaats aan bijna 100 catamarans. Binnen in het verenigingsgebouw krijgt iedere catamaraneigenaar  een vak toegewezen waar de zeilen gestald kunnen worden. Eventueel kun je aanvullend ook een kledinglocker huren.

Speciaal voor de actieve wedstrijdzeilers is er de mogelijkheid om de catamaran op de trailer te stallen. De trailer staat dan naast de afrit op Stelconplaten, zodat de wedstrijdzeilers hun boot op ieder gewenst moment, met eigen auto kunnen halen of brengen.

Gedurende het seizoen zijn er diverse clubwedstrijden en ook wordt er af en toe een toertochtje georganiseerd. In juli organiseren we onze jaarlijkse lange afstandswedstrijd het “Rondje REM”. Eén van de hoogtepunten van het seizoen. Veel zeilers van buiten de vereniging komen hier naar toe. Een begrip binnen de catamaran wereld.

Wil je een keer meezeilen dan kan dat altijd. Kom gewoon eens langs, dan kijken we wat er mogelijk is.

Heb je zelf misschien al een boot maar kun je nog niet zo heel goed zeilen, dan zijn er altijd wel leden die je een keertje willen helpen. Dat is nou zo leuk aan een vereniging.