Faciliteiten

Redelijk uniek aan de Nederlandse kust is  ons clubhuis. Een gebouw waar diverse watersportactiviteiten gedurende het gehele jaar beoefend kunnen worden. Direct op het strand gebouwd.  Het gebouw is ontworpen door  Bloem en Lemstra Architecten.

DSC_7691-94

Ons  verenigingsgebouw is uit 2 etages opgebouwd. In de bovenbouw bevindt zich de kantine met gezellige bar. Een inspirerende omgeving waar het goed toeven is.  Deze heeft, dankzij de grote glazen puien een spectaculair uitzicht over strand en zee. In het midden van deze grote open ruimte, is door gebruik van louvres een beschutte en intieme haardhoek gecreëerd. Aan de noordkant van de kantine kan men met een schuifpui een apart afsluitbare ruimte maken.  Deze bestuurs-/wedstrijdkamer heeft zijn eigen terras. Verder zijn er boven twee toiletruimten, een keuken en is er een desktop computer, WIFI, spotify geluidsinstallatie.

DSC_8331

Direct naast de kantine  is het riante lounge terras, voorzien van een buitenbar. Ook hier met een uitgestrekt uitzicht over strand en zee.  Een groot glazenscherm zorgt voor luwte.

Met in de zomer volop mogelijkheid voor BBQ !

DSC_8346

  

De karakteristieke luifels bieden schaduw op zonnige dagen en zorgen daarnaast voor een aangenaam binnenklimaat.

entree - zeilruimte

De centrale entree heeft een transparant karakter door het gebruik van grote glazen puien. Dankzij een glazen vide ontstaat er visueel contact tussen de beneden- en bovenbouw. In de centrale hal is de opslag van de zeilen. Rechts van de entree, vind je de ruim opgezette kitelockers, en ruimte voor (wind)surfmateriaal.

Aan de andere kant bevinden zich aparte natte ruimtes voor dames en heren met warme douches en toiletten. Ook kan je hier  je wetsuit te drogen hangen, en zijn er speciale kledinglockers. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming, een luchtventilatie systeem en beveiligde vensters voor nog meer ventilatie.

DSC_8372

De haven heeft capaciteit voor ongeveer 100 catamarans. Het terrein wordt stuif-vrij gehouden door beschoeiing en twijgentakken. Verdere buiten-faciliteiten zijn; een luchtcompressor, een electrische lier,  een werkplaats, (koude) buiten-douches en diverse waterspoelpunten.

Plattegrond Begane Grond 360 dpi WVZ 2015

Fotografie: Chiel de Nooyer