Suppen en Golfsurfen

WVZ Surf Academy seizoen 2019 Voor en door leden!

Lees hier alle informatie over de het golfsurfen voor de jeugd  bij de WVZ voor seizoen 2019.

Schrijf je zoon of dochter in via dit inschrijfformulier

De golfsurflessen werden voorheen altijd verzorgd door een betaalde extern ingehuurde instructeur. Deze organisatie heeft te kennen gegeven dit vanaf seizoen 2019 niet meer te doen.

Dit betekent niet dat het golfsurfen bij de WVZ hiermee afgelopen is!  We gaan het gewoon zelf doen! Dit is een mooie kans om het programma op dezelfde manier te organiseren als het jeugdzeilen.

Het jeugdzeilen wordt volledig georganiseerd en uitgevoerd door een aantal leden die dit op basis van vrijwilligheid doen. Zij krijgen hier niet voor betaald.  Wel zo eerlijk als de begeleiding van het golfsurfen op gelijke basis wordt uitgevoerd. Met deze opzet doen we ook meer recht aan het motto van de vereniging; “voor en door de leden” ! Inzet voor beide onderdelen geldt natuurlijk wel als een dienst in het inzetrooster.

Hoe gaat het eruit zien dit jaar?

Ik heb een aantal vooraf geselecteerde  leden bereid gevonden zich een aantal keer beschikbaar te willen stellen om als begeleider van een klein groepje kinderen het water in te willen gaan.  Dit zijn allen geen officiële surfinstructeurs. Wel zijn het leden die zelf golfsurf ervaring hebben of op zijn minst affiniteit met de sport.  Deze leden hebben de mogelijkheid om zich als begeleider in te schrijven via het inzetrooster. Waar het om gaat is dat er de gelegenheid wordt gegeven om kennis te maken met het golfsurfen en in dit in groepsverband te doen zodat de kinderen elkaar leren kennen en hierdoor enthousiast worden. De primaire taak van een begeleider is het waarborgen van de veiligheid tijdens de activiteiten.


Voor wie is het golfsurfen bedoeld?

Alleen jeugdleden van de WVZ in de leeftijd tussen 7 t/m 11 jaar oud kunnen meedoen.

Let op: Er zijn momenteel niet genoeg aanmeldingen voor Level 2 om het door te laten gaan. Voor level 1 echter zijn er zoveel aanmeldingen dat ik twee groepen op verschillende tijden ga maken. Hiermee komt de mogelijkheid voor level 2 te vervallen. De tijden zijn ook aangepast zie hieronder. (Level 2 was oorspronkelijk bedoeld voor kinderen tussen 12 en 16 jaar oud)


Hoeveel kinderen kunnen er meedoen?

Per groep kunnen er 6 kinderen meedoen. Er zullen twee groepen zijn nl;

Dus twee groepen van level 1

level 1 kinderen van 7 t/m 11 jaar (groep 1 van 10:00 tot 12:00 uur)

Level 1 kinderen van 7 t/m 11 jaar (groep 2 van 12:00 tot 14:00 uur)

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

De kinderen dienen te beschikken over zwemdiploma A en B. en een wetsuit.

Zonder wetsuit kun je niet meedoen.


Wat zijn de kosten?

Deelname per kind bedraagt € 20,- per kind. (materiaalkosten)


Op welke data wordt er gesurfd?

2 juni

9 juni

16 juni

23 juni

7 juli

Vakantiestop

1 september

8 september

15 september

22 september

29 september.


Op welke tijden vindt het plaats?

Groep  1 Level 1 van 10:00 tot 12:00 uur

 Groep 2 Level 1 van 12:00 tot 14:00 uur 

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

Voor de jongere kinderen (leeftijd 7 t/m 11) zal er niet echt een lesprogramma zijn. Belangrijkste is hier dat de kinderen kennis maken met het surfen en tegelijkertijd vriendjes en vriendinnetjes maken. Wel worden de eerste beginselen uitgelegd over hoe je moet gaan staan op een surfplank en wat de basis veiligheid principes omtrent het surfen zijn.

De deelnemers aan level 2 zullen kennismaken met het zelfstandig aanpaddelen en de daarbij behorende paddle techniek, het leren lezen van de golven, take of,  timing en surfetiquette. De begeleiders zullen uiteraard ook zoveel mogelijk kennis overbrengen omtrent omstandigheden zoals stromingen, muien, aflandige wind etc. Voor het begeleiden van level 2 zijn uitsluitend leden geselecteerd die voldoende kennis van bovenstaande hebben.

Alle leden die zich als begeleider inschrijven ontvangen een uitgebreide instructie via de mail.

Mocht je niet benaderd zijn en toch mee willen doen als begeleider, stuur mij dan even een e- mail zodat we even kennis kunnen maken.


Aanmelden

Voor de kinderen is  deelname is niet geheel vrijblijvend. We verwachten dat als je kind meedoet hij/zij in principe  alle 10 de zondagen van de partij is. Het is niet de bedoeling dat een vrij in en uitloop surf uurtje wordt.

Uiteraard is het mogelijk dat er incidenteel een vriendje of vriendinnetje meedoet indien er plaats beschikbaar is.

Kinderen van leden die zich inschrijven als begeleider krijgen voorrang bij inschrijving daarna geldt deelname op volgorde van aanmelding.

Voor beginnende surfers hier een boekje ( in PDF) vol handige tips. Dit boekje is uitgegeven door de HSA.

Suppen (Stand Up Paddling)

wvz-sup-sunset

Suppen  verovert in hoog tempo de Zandvoortse wateren. Wereldwijd is het de snelst groeiende watersport. Het is heerlijk om na een dag werken  het water op te gaan. Lekker ontspannen, nog even genietend van de ondergaande zon.

Bij het suppen gebruik je bijna al je spieren, een prima workout dus.

En als h14713622_1200549903366698_7230192949002738418_net wat beter gaat leer je vanzelf wat golfjes pakken. Super chill om op een golf te worden meegenomen. Op het grotere SUP-board is evenwicht houden een stuk gemakkelijker dan op een surfboard. En doordat je met je peddel wat meer snelheid kunt maken zal je veel eerder op een mooie golf zitten.

Op dit moment hebben we zo’n 90 suppers op de vereniging, en deze groep groeit nog steeds. De SUP-commissie  organiseert regelmatig leuke activiteiten, van clinics, toertochtjes tot full-moon suppen.

                                                                                                                                                                                                                                     

Golfsurfers surfen bij de WVZ het hele jaar door! 

Ook in de winter wordt er volop gewatersport, en is ons clubhuis geopend. Warme douches, verwarmde kleedruimte, vloerverwarming en een openhaard maken het zelfs in de winter aangenaam vertoeven op de vereniging.

In Januari organiseert de Watersportvereniging de New Years Surf. Een Midwinter surfwedstrijd & lifestyle event voor golfsurfers uit het hele land.