Jeugdsurfen

WVZ Surf Academy seizoen 2024 voor en door leden!

Je kunt je hier inschrijven:
https://wvzandvoort.nl/activiteiten/wind-en-golfsurfen-suppen/aanmelden-surfles/

Lees hier alle informatie over de het golfsurfen voor de jeugd  bij de WVZ voor seizoen 2024.

De golfsurflessen worden gegeven door de WVZ-leden zelf. Uiteraard door die leden die beschikken over de juiste golfsurfervaring. Ook in het seizoen 2022 en 2023 is dit een groot succes gebleken.

Het surfen wordt volledig georganiseerd en uitgevoerd door een aantal leden die dit op basis van vrijwilligheid doen. Met deze opzet doen we ook meer recht aan het motto van de vereniging; “voor en door de leden”!

Nieuw sinds 2023

Gezien de populariteit van het golfsurfen en daarmee de extra inzet van assistentie voor de veiligheid en begeleiding. Bij onderbezetting vrijwilligers zal er beroep op de ouders gedaan worden om mee te helpen, dit kan sowieso en is een erg leuke ervaring is voor ouder en kind!

Bij kinderen jonger dan 9 jaar is het verplicht dat een van de ouders/verzorgers 1 op 1 hun kind actief begeleid.

Hoe gaat het eruit zien dit jaar?

We hebben een aantal vooraf geselecteerde  leden bereid gevonden zich een aantal keer beschikbaar te willen stellen om als begeleider van een klein groepje kinderen het water in te willen gaan.  Dit zijn allen geen officiële surfinstructeurs. Wel zijn het leden die zelf golfsurf ervaring hebben of op zijn minst affiniteit met de sport. Deze leden hebben de mogelijkheid om zich als begeleider in te schrijven via het inzetrooster. Meld je aan via jeugdcommissaris@wvzandvoort.nl


Voor wie is het golfsurfen bedoeld?

Alleen jeugdleden van de WVZ in de leeftijd tussen 7 t/m 17 jaar oud kunnen meedoen.

We delen de groepen in op leeftijd en/of niveau.


De tijden zijn als volgt:

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er een indeling gemaakt, de cursus- duur zal ongeveer 1 uur zijn tussen 10:00 – 13:00 op zondagochtend.


Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

De kinderen dienen te beschikken over zwemdiploma A en B en een wetsuit. Tevens


Wat zijn de kosten?

Deelname per kind bedraagt voor het lesgeld € 50,- per kind.


Op welke data wordt er gesurft

Iedere zondag:

26mei t/m 14 juli & 08 september t/m 29 september.


Hoe ziet het lesprogramma eruit?

Voor de jongere kinderen (leeftijd 7 t/m 11) zal er een spelend lesprogramma zijn. Belangrijkste is hier dat de kinderen kennis maken met het surfen en tegelijkertijd vriendjes en vriendinnetjes maken. Wel worden de eerste beginselen uitgelegd over hoe je moet gaan staan op een surfplank en wat de basis veiligheid principes omtrent het surfen zijn.

Alle leden die zich als begeleider inschrijven ontvangen een uitgebreide instructie via de mail.

Mocht je niet benaderd zijn en toch mee willen doen als begeleider, mail dan naar: jeugdcommissaris@wvzandvoort.nl


Aanmelden

Voor de kinderen is  deelname is niet geheel vrijblijvend. We verwachten dat als je kind meedoet hij/zij in principe de meeste zondagen van de partij is. Het is niet de bedoeling dat het een vrij in- en uitloop surf uurtje wordt.

Kinderen van leden die zich inschrijven als begeleider krijgen voorrang bij inschrijving daarna geldt deelname op volgorde van aanmelding.

Voor beginnende surfers hier een boekje ( in PDF) vol handige tips. Dit boekje is uitgegeven door de HSA. Hier ook onze handige tips op de surf instructie pagina.