Suppen en Golfsurfen

WVZ Surf Academy seizoen 2020 voor en door leden!

Lees hier alle informatie over de het AANGEPASTE PROGRAMMA golfsurfen voor de jeugd  bij de WVZ voor seizoen 2020.

Inschrijven: exclusief via het volgende online inschrijfformulier. Let ook op de aankondigingen via de newsflash.

De golfsurflessen worden gegeven door de WVZ-leden zelf. Uiteraard door die leden die beschikken over de juiste golfsurfervaring. In 2019 is dit een groot succes gebleken als je het de deelnemende kinderen en ouders vraagt.

Het jeugdzeilen wordt ook volledig georganiseerd en uitgevoerd door een aantal leden die dit op basis van vrijwilligheid doen. Zij krijgen hier niet voor betaald. Wel zo eerlijk als de begeleiding van het golfsurfen op gelijke basis wordt uitgevoerd. Met deze opzet doen we ook meer recht aan het motto van de vereniging; “voor en door de leden”! Inzet voor beide onderdelen geldt natuurlijk wel als een dienst in het inzetrooster.

Hoe gaat het eruit zien dit jaar?

Ik heb een aantal vooraf geselecteerde  leden bereid gevonden zich een aantal keer beschikbaar te willen stellen om als begeleider van een klein groepje kinderen het water in te willen gaan.  Dit zijn allen geen officiële surfinstructeurs. Wel zijn het leden die zelf golfsurf ervaring hebben of op zijn minst affiniteit met de sport. Deze leden hebben de mogelijkheid om zich als begeleider in te schrijven via het inzetrooster. Waar het om gaat is dat er de gelegenheid wordt gegeven om kennis te maken met het golfsurfen en in dit in groepsverband te doen zodat de kinderen elkaar leren kennen en hierdoor enthousiast worden. De primaire taak van een begeleider is het waarborgen van de veiligheid tijdens de activiteiten.


Voor wie is het golfsurfen bedoeld?

Alleen jeugdleden van de WVZ in de leeftijd tussen 7 t/m 17 jaar oud kunnen meedoen.

We delen de groepen in op leeftijd en/of niveau.


Hoeveel kinderen kunnen er meedoen?

Afhankelijk van het animo zullen er drie groepen worden samengesteld. Per groep kunnen er 6-8 kinderen meedoen Hierbij zullen de wat oudere kinderen in de tweede groep worden ingedeeld.

De tijden zijn als volgt:

Groep 1: 10:00 uur tot 12:00 uur
Groep 2: 12:00 uur tot 14:00 uur
Groep 3: 14:00 uur tot 16:00 uur

GROEP 1
(10.00 – 12.00 uur)
[Team Peter Heysteeg]
1
Suus
Meininger
ja
2
Babs
van IJssel
ja
3
Kiki
van IJssel
ja
4
Lola
Vrijland
ja
5
Daantje
Leopold
ja
6
Poppy
Heysteeg
ja
7
Feline
Kluft
ja
GROEP 2
(12.00 – 14.00 uur)
1
Chrisje
De keizer
2
Boet
Van Aalderen
3
Mare
Meijer
4
Kato
Stokman
5
Morris
Van Hecke
6
Josephine
Steenaert
7
Beau
Starrenburg
8
Camiel
Hilberts
9
Luisa
Van den Engel

GROEP 3
(14.00 – 16.00 uur)
1
Fleur
De keizer
2
Mijke
Worm
3
Faas
Worm
4
Julia
Worm
5
Maas
Van Hecke
6
Kai
Kuiper
7
Tommy
Starrenburg
8
Daantje
Leopold
Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

De kinderen dienen te beschikken over zwemdiploma A en B. en een wetsuit. Zonder wetsuit kun je niet meedoen.


Wat zijn de kosten?

Deelname per kind bedraagt voor het lesgeld € 25,- per kind. Plus de kosten (€15,-) van een eigen opvallende WVZ-surfhesje voor de veiligheid van de kinderen en instructeurs.


Op welke data wordt er gesurfd?

  • zondag 7 juni start het programma
  • en dan iedere zondag tot eind augustus (minimaal 12 weken les)

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

Voor de jongere kinderen (leeftijd 7 t/m 11) zal er niet echt een lesprogramma zijn. Belangrijkste is hier dat de kinderen kennis maken met het surfen en tegelijkertijd vriendjes en vriendinnetjes maken. Wel worden de eerste beginselen uitgelegd over hoe je moet gaan staan op een surfplank en wat de basis veiligheid principes omtrent het surfen zijn.

Alle leden die zich als begeleider inschrijven ontvangen een uitgebreide instructie via de mail.

Mocht je niet benaderd zijn en toch mee willen doen als begeleider, stuur mij dan even een e- mail zodat we even kennis kunnen maken.


Aanmelden

Voor de kinderen is  deelname is niet geheel vrijblijvend. We verwachten dat als je kind meedoet hij/zij in principe de meeste zondagen van de partij is. Het is niet de bedoeling dat een vrij in en uitloop surf uurtje wordt.

Kinderen van leden die zich inschrijven als begeleider krijgen voorrang bij inschrijving daarna geldt deelname op volgorde van aanmelding.

Voor beginnende surfers hier een boekje ( in PDF) vol handige tips. Dit boekje is uitgegeven door de HSA.

Suppen (Stand Up Paddling)

wvz-sup-sunset

Suppen  verovert in hoog tempo de Zandvoortse wateren. Wereldwijd is het de snelst groeiende watersport. Het is heerlijk om na een dag werken  het water op te gaan. Lekker ontspannen, nog even genietend van de ondergaande zon.

Bij het suppen gebruik je bijna al je spieren, een prima workout dus.

En als h14713622_1200549903366698_7230192949002738418_net wat beter gaat leer je vanzelf wat golfjes pakken. Super chill om op een golf te worden meegenomen. Op het grotere SUP-board is evenwicht houden een stuk gemakkelijker dan op een surfboard. En doordat je met je peddel wat meer snelheid kunt maken zal je veel eerder op een mooie golf zitten.

Op dit moment hebben we zo’n 90 suppers op de vereniging, en deze groep groeit nog steeds. De SUP-commissie  organiseert regelmatig leuke activiteiten, van clinics, toertochtjes tot full-moon suppen.                                                                                                                                                

Golfsurfers surfen bij de WVZ het hele jaar door! 

Ook in de winter wordt er volop gewatersport, en is ons clubhuis geopend. Warme douches, verwarmde kleedruimte, vloerverwarming en een openhaard maken het zelfs in de winter aangenaam vertoeven op de vereniging.

In Januari organiseert de Watersportvereniging de New Years Surf. Een Midwinter surfwedstrijd & lifestyle event voor golfsurfers uit het hele land.