Suppen en Golfsurfen

Suppen (Stand Up Paddling)

wvz-sup-sunset

Suppen  verovert in hoog tempo de Zandvoortse wateren. Wereldwijd is het de snelst groeiende watersport. Het is heerlijk om na een dag werken  het water op te gaan. Lekker ontspannen, nog even genietend van de ondergaande zon.

Bij het suppen gebruik je bijna al je spieren, een prima workout dus.

En als h14713622_1200549903366698_7230192949002738418_net wat beter gaat leer je vanzelf wat golfjes pakken. Super chill om op een golf te worden meegenomen. Op het grotere SUP-board is evenwicht houden een stuk gemakkelijker dan op een surfboard. En doordat je met je peddel wat meer snelheid kunt maken zal je veel eerder op een mooie golf zitten.

Op dit moment hebben we zo’n 90 suppers op de vereniging, en deze groep groeit nog steeds. De SUP-commissie  organiseert regelmatig leuke activiteiten, van clinics, toertochtjes tot full-moon suppen.

                                                                                                                                                                                                                                                                   Golfsurfen

sundaysessions 20Ook Golfsurfen is ongekend populair geworden in Nederland. Golfsurfen is Puur!!  Je speelt met de elementen van de zee. De krachten van de golven, en de energie die daarbij vrijkomt geven een ware kick. Surfen in Zandvoort is prima. Bij aflandige wind is Zandvoort zelfs uitstekend.

Golfsurfen is voor de jeugd een heel toegankelijke watersport. Voor de kids van 8 t/m 12 jaar worden er op de watersportvereniging “Sunday Sessions” georganiseerd. In samenwerking met surfschool “First Wave” kunnen zij dan de basisbeginselen van het golfsurfen leren.

Voor beginnende surfers hier een boekje ( in PDF) vol handige tips. Dit boekje is uitgegeven door de HSA.

Golfsurfers surfen bij de WVZ het hele jaar door! 

Ook in de winter wordt er volop gewatersport, en is ons clubhuis geopend. Warme douches, verwarmde kleedruimte, vloerverwarming en een openhaard maken het zelfs in de winter aangenaam vertoeven op de vereniging.

De eerste zondag in Januari organiseert de Watersportvereniging de New Years Surf. Een Midwinter surfwedstrijd & lifestyle event voor golfsurfers uit het hele land. Hieronder een foto-impressie van Brendan Bank. en een fimpje van Roy van Baarsen.