Suppen en Golfsurfen

WVZ SURF ACADEMY

( Voorheen Sunday Sessions)

De surflessen die bij de WVZ gegeven werden onder de naam Sunday Sessions zullen vanaf seizoen 2018 verder gaan als WVZ Surf Academy.  Waar de Sunday Sessions in het teken stonden van kennismaking met het golfsurfen op een vrijblijvende manier , willen we bij de WVZ Surf Academy het accent leggen op het vormen van een zelfstandige golfsurf community binnen de WVZ. De lessen zullen volgens een duidelijke lijn en opbouw gegeven worden met als doel uiteindelijk zelfstandig het water op te kunnen.  Uiteindelijk hopen we op aansluiting bij de reeds bestaande groep golfsurfers zodat er  meer gezamenlijk het water wordt ingegaan. Dit is niet alleen gezelliger, maar het bevordert ook de veiligheid.

Hoe gaat de WVZ Academy eruit zien?

De lessen zullen net als bij de Sunday Sessions gegeven worden door gecertificeerde instructeurs van First Wave Surfschool. De lessen worden gegeven bij de WVZ.

Er zullen 10 lessen plaatsvinden verdeeld over het voor en na seizoen. De 10e en laatste les zal in het teken staan van een “Expression Session”.  Onder het oog van een jury ga je laten zien wat je geleerd hebt dit seizoen. De winnaar krijgt een leuke prijs en een Wildcard voor deelname aan de WVZ NEW YEARS SURF.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus als je je inschrijft committeer je jezelf voor deze 10 lessen en gaan we ervan uit dat je deze volmaakt. Het is minder vrijblijvend dan de Sunday Sessions. Er zal les gegeven worden aan twee groepen (levels):

Level 1 ;  8 t/m 12 jaar

Level 2;  12 jaar en ouder

Voor level 1 is ivm veiligheid slechts plaats voor 6 deelnemers.

Voor Level 2 is afhankelijk van de leeftijd plaats voor 6 a 8 deelnemers.

Voor wie is Level 1 ?

Als je echt begint en nog niet eerder gesurft hebt dan is level 1 voor jou geschikt. Ben je erg jong en heb je wel al enige keren gesurft maar je hebt nog wat herhaling en extra oefening nodig dan is voor jou level 1 de beste keuze.

We leren je hier de basis van het golfsurfen en alle bijbehorende begrippen.

We houden je vorderingen bij dmv een “Skills Report”!  Hiermee kunnen we aan het eind zien of je klaar bent voor level 2!

Voor wie is level 2?

Uiteraard sluit dit aan op Level 1. Je hebt evt. al ergens anders surf ervaring opgedaan.  We gaan verder met het perfectioneren van je paddel en surf techniek. We gaan het belangrijkste moment, de “Take Off” vaak oefenen, zodat je uiteindelijk zelfstandig een golf leert aanpaddelen en weet te pakken! Ook instrueren we je  verder in het toepassen van de surf etiquettes en leren je verder hoe je de golven moet “lezen”.

Heb je in het verleden al eens meegedaan met de Sunday Sessions oude stijl, je bent iets ouder en je wilt verder met golfsurfen bij de WVZ, dan is dit jouw level!

Level 1 krijgt 5 kwartier les.

Aanwezig zijn met wetsuit aan 09:15 uur

Aanvang les 09:30 tot 10:45 uur

 

Level 2 krijgt 6 kwartier les.

Aanwezig zijn met wetsuit aan 10:45

Aanvang 11:00 uur tot 12:30

 

Wat is verder van belang om te weten?

WVZ Surf Academy is alleen bedoeld voor leden van de WVZ.

Kosten

De kosten bedragen € 120,- voor het gehele pakket van 10 lessen.

Materiaal

Deelnemers/sters dienen voor een eigen wetsuit te zorgen. Overig materiaal verzorgt WVZ/ First wave Surfschool.

Oefenen buiten lesuren

Onder voorwaarden kunnen deelnemers/ster van de WVZ Surf Academy gebruik maken van de boards om te kunnen oefenen wanneer de omstandigheden daarvoor geschikt zijn.

Inhalen lessen

Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald. Lessen die vanwege weersomstandigheden niet door kunnen gaan worden eenmalig op alternatieve datum aangeboden.

WVZ Surf Academy lesdata:

27 mei 2 september
3 juni 9 september
10 juni 16 september
17 juni 23 september
24 juni
1 juli

 

Inschrijven via een mail naar jeugdcommissaris@wvzandvoort.nl

Graag vermelden naam deelnemer/ster, leeftijd en gewenste level.

Let op, WVZ Surf Academy kan pas doorgaan indien er per groep voldoende animo is. Mogelijkheid bestaat dat bij onvoldoende inschrijvingen 1 of beide groepen gecanceld worden.

Voor beginnende surfers hier een boekje ( in PDF) vol handige tips. Dit boekje is uitgegeven door de HSA.

 

Suppen (Stand Up Paddling)

wvz-sup-sunset

Suppen  verovert in hoog tempo de Zandvoortse wateren. Wereldwijd is het de snelst groeiende watersport. Het is heerlijk om na een dag werken  het water op te gaan. Lekker ontspannen, nog even genietend van de ondergaande zon.

Bij het suppen gebruik je bijna al je spieren, een prima workout dus.

En als h14713622_1200549903366698_7230192949002738418_net wat beter gaat leer je vanzelf wat golfjes pakken. Super chill om op een golf te worden meegenomen. Op het grotere SUP-board is evenwicht houden een stuk gemakkelijker dan op een surfboard. En doordat je met je peddel wat meer snelheid kunt maken zal je veel eerder op een mooie golf zitten.

Op dit moment hebben we zo’n 90 suppers op de vereniging, en deze groep groeit nog steeds. De SUP-commissie  organiseert regelmatig leuke activiteiten, van clinics, toertochtjes tot full-moon suppen.

                                                                                                                                                                                                                                     

Golfsurfers surfen bij de WVZ het hele jaar door! 

Ook in de winter wordt er volop gewatersport, en is ons clubhuis geopend. Warme douches, verwarmde kleedruimte, vloerverwarming en een openhaard maken het zelfs in de winter aangenaam vertoeven op de vereniging.

In Januari organiseert de Watersportvereniging de New Years Surf. Een Midwinter surfwedstrijd & lifestyle event voor golfsurfers uit het hele land.