Suppen en Golfsurfen

WVZ Surf Academy seizoen 2022 voor en door leden!

Lees hier alle informatie over de het golfsurfen voor de jeugd  bij de WVZ voor seizoen 2022.

Inschrijven: we zitten vol voor 2022.

De golfsurflessen worden gegeven door de WVZ-leden zelf. Uiteraard door die leden die beschikken over de juiste golfsurfervaring. Ook in het seizoen 2021 is dit een groot succes gebleken.

Het surfen wordt volledig georganiseerd en uitgevoerd door een aantal leden die dit op basis van vrijwilligheid doen. Met deze opzet doen we ook meer recht aan het motto van de vereniging; “voor en door de leden”! Inzet voor beide onderdelen geldt natuurlijk wel als een dienst in het inzetrooster.

Nieuw sinds 2021
Gezien de populariteit van het golfsurfen en daarmee de extra inzet van assistentie voor de veiligheid en begeleiding, is iedere ouder van een deelnemend jeugdlid ‘verplicht’ om zelf minimaal 2 lessen mee te helpen in het water. Dit telt tevens als ‘dienst’ voor de ouders en is als bijzonder leuk en gezellig ervaren.

Hoe gaat het eruit zien dit jaar?

Ik heb een aantal vooraf geselecteerde  leden bereid gevonden zich een aantal keer beschikbaar te willen stellen om als begeleider van een klein groepje kinderen het water in te willen gaan.  Dit zijn allen geen officiële surfinstructeurs. Wel zijn het leden die zelf golfsurf ervaring hebben of op zijn minst affiniteit met de sport. Deze leden hebben de mogelijkheid om zich als begeleider in te schrijven via het inzetrooster. Waar het om gaat is dat er de gelegenheid wordt gegeven om kennis te maken met het golfsurfen en in dit in groepsverband te doen zodat de kinderen elkaar leren kennen en hierdoor enthousiast worden. De primaire taak van een begeleider is het waarborgen van de veiligheid tijdens de activiteiten.


Voor wie is het golfsurfen bedoeld?

Alleen jeugdleden van de WVZ in de leeftijd tussen 7 t/m 17 jaar oud kunnen meedoen.

We delen de groepen in op leeftijd en/of niveau.


Hoeveel kinderen kunnen er meedoen?

Afhankelijk van het animo zullen er twee tot drie groepen worden samengesteld. Per groep kunnen er maximaal 10 kinderen meedoen Hierbij zullen de wat oudere kinderen in de tweede groep worden ingedeeld.

De tijden zijn als volgt:

Groep 1: 10:00 uur tot 12:00 uur
Groep 2: 12:00 uur tot 14:00 uur
Groep 3: 14:00 uur tot 16:00 uur

De kinderen dienen te beschikken over zwemdiploma A en B. en een wetsuit. Zonder wetsuit kun je niet meedoen.

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?
– Wetsuit (lange versie)
– surfschoentjes
– WVZ-surfhesje (koop je bij de WVZ voor 15 euro)


Wat zijn de kosten?

Deelname per kind bedraagt voor het lesgeld € 35,- per kind. Plus de kosten (€15,-) van een eigen opvallende WVZ-surfhesje voor de veiligheid van de kinderen en instructeurs.


Op welke data wordt er gesurft?

  • zondag 5 juni start het programma
  • we surfen door tot en met zondag 10 juli
  • dan hebben we een zomerstop
  • en we starten weer op zondag 21 augustus
  • en we lopen door tot en met zondag 25 september

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

Voor de jongere kinderen (leeftijd 7 t/m 11) zal er een spelend lesprogramma zijn. Belangrijkste is hier dat de kinderen kennis maken met het surfen en tegelijkertijd vriendjes en vriendinnetjes maken. Wel worden de eerste beginselen uitgelegd over hoe je moet gaan staan op een surfplank en wat de basis veiligheid principes omtrent het surfen zijn.

Alle leden die zich als begeleider inschrijven ontvangen een uitgebreide instructie via de mail.

Mocht je niet benaderd zijn en toch mee willen doen als begeleider, stuur mij dan even een e- mail zodat we even kennis kunnen maken.


Aanmelden

Voor de kinderen is  deelname is niet geheel vrijblijvend. We verwachten dat als je kind meedoet hij/zij in principe de meeste zondagen van de partij is. Het is niet de bedoeling dat een vrij in en uitloop surf uurtje wordt.

Kinderen van leden die zich inschrijven als begeleider krijgen voorrang bij inschrijving daarna geldt deelname op volgorde van aanmelding.

Voor beginnende surfers hier een boekje ( in PDF) vol handige tips. Dit boekje is uitgegeven door de HSA.

Suppen (Stand Up Paddling)

wvz-sup-sunset

Suppen  verovert in hoog tempo de Zandvoortse wateren. Wereldwijd is het de snelst groeiende watersport. Het is heerlijk om na een dag werken  het water op te gaan. Lekker ontspannen, nog even genietend van de ondergaande zon.

Bij het suppen gebruik je bijna al je spieren, een prima workout dus.

En als h14713622_1200549903366698_7230192949002738418_net wat beter gaat leer je vanzelf wat golfjes pakken. Super chill om op een golf te worden meegenomen. Op het grotere SUP-board is evenwicht houden een stuk gemakkelijker dan op een surfboard. En doordat je met je peddel wat meer snelheid kunt maken zal je veel eerder op een mooie golf zitten.

Op dit moment hebben we zo’n 90 suppers op de vereniging, en deze groep groeit nog steeds. De SUP-commissie  organiseert regelmatig leuke activiteiten, van clinics, toertochtjes tot full-moon suppen.                                                                                                                                                

Golfsurfers surfen bij de WVZ het hele jaar door! 

Ook in de winter wordt er volop gewatersport, en is ons clubhuis geopend. Warme douches, verwarmde kleedruimte, vloerverwarming en een openhaard maken het zelfs in de winter aangenaam vertoeven op de vereniging.