Jeugdzeilen

 De WVZ en Jeugdzeillessen

 

ddc37Ook in 2018 gaan we mogelijk weer van start met een nieuw seizoen van de Zandvoortse Zeehelden! Het doel van de zeillessen is zoveel mogelijk plezier maken en leren op en om het water!

Met de zeillessen willen wij de jeugd van WVZ op een leuke en toegankelijke manier kennis laten maken met catamaranzeilen.

Leeftijd: vanaf 12 jaar
We hebben dit seizoen een behoorlijke verandering ingevoerd: de minimum leeftijd voor de cursisten is nu 12 jaar. De reden daarvoor is dat we hebben ervaren dat voor de meeste kinderen onder de twaalf zeilen met een catamaran op zee wel erg zwaar is. Vaak zijn ze na een uur al moe en hebben ze het koud, dat maakt lesgeven lastig en bovendien komt het de veiligheid niet ten goede.

 

ddc45

Catamaran kennismakingsdagen
Ter compensatie voor de verhoging van de leeftijd organiseren we dit jaar voor kinderen van 10 tot 12 een tweetal catamaran-kennismakingsdagen. Zo kunnen ze op een leuke manier ervaring opdoen met het zeilen op zee. En bedenken of ze het leuk vinden om les te nemen als ze 12 jaar zijn. De dagen zullen plaatsvinden als het echt zomer is, en het water wat warmer. Bericht volgt.

 

Halve dagen
De indeling van de lessen is dit jaar veranderd; de kinderen krijgen twaalf  keer een halve dag les. We beginnen ‘s morgens om 09:00  uur.  De lesdagen worden verdeeld over het seizoen.

Start eind mei
De lessen in het voorseizoen starten voor de eerste groep op zondag 27 mei. Na de zomervakantie gaan we op 2 september verder met de volgende 5 lessen.

Kosten deelname Zandvoortse Zeehelden 2016
De bijdrage voor de lessen is voor dit seizoen vastgesteld op 175 euro per deelnemer. Het lesgeld wordt ingezet voor de huur en het onderhoud van de 4 catamarans, de veiligheidsondersteuning tijdens de lessen en het overige lesmateriaal. Voor niet-leden komt hier nog 50 euro voor het WVZ-jeugdlidmaatschap bij.

De kleding
Voor de deelnemers is er een beperkt aantal (kleinere maten) zwemvesten, wetsuits en windstoppers op de vereniging beschikbaar. Zeilschoentjes en zeilhandschoenen mogen de Zeehelden zelf verzorgen. Een extra laagje (bv een eigen shorty) onder een wetsuit aantrekken is in mei en juni zeker aan te raden. Op Hemelvaartsdag wordt er op de WVZ weer een ruilbeurs georganiseerd. Heb je nog iets nodig, grote kans dat je het hier tegenkomt.

WVZ zeilcerFoto550-384YPPCRtificaat
Op de club worden geen CWO examens afgenomen, wel hanteren we de CWO les- methode. En de kinderen krijgen aan het eind van de cursus een WVZ zeilcertificaat!

Inzet van de kinderen is belangrijk
We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het belangrijk is dat de kinderen er echt zin in hebben. Dan leren ze op een leuke manier zeilen. Cursisten die ‘moeten van hun ouders’ hebben er zelf weinig plezier aan en houden de groep maar op.

Inschrijfformulier Jeugdzeilen (Word)

Inschrijfformulier (PDF)

ScreenHunter_02 May. 19 10.36

Klik  hiervoor het cursusboek  in PDF