Jeugdzeilen

JEUGDZEILEN 2022 MET NIEUWE VLOOT
De WVZ en Jeugdzeillessen

Inschrijven? Gebruik het online formulier.

Ook in 2022 gaan we weer van start met een nieuw seizoen van de Jeugdige Zandvoortse Zeehelden. Het doel van de zeillessen is zoveel mogelijk plezier maken en leren watersporten op en om het water.

Nacra 500 – Nacra Sailing
En dit jaar hebben we vanaf de eerste dag de nieuwe vloot! Maar liefst 4 nieuwe Nacra 500 catamarans. Op de onderstaande zondagen zijn deze exclusief voor de jeugdzeilers gereserveerd.

Leeftijd: vanaf 12 jaar
De minimum leeftijd voor de cursisten is 12 jaar. De reden daarvoor is dat we hebben ervaren dat voor de meeste kinderen onder de twaalf zeilen met een catamaran op zee wel erg zwaar is. Vaak zijn ze na een uur al moe en hebben ze het koud, dat maakt lesgeven lastig en bovendien komt het de veiligheid niet ten goede.

Halve dagen
De indeling van de lessen is als volgt: de kinderen krijgen twaalf  keer een halve dag les. We verdelen de jeugdgroep bij voldoende animo in twee groepen, gebaseerd op leeftijd en ervaring. We beginnen ‘s morgens om 09:00 uur met de eerste groep. De tweede groep start rond 13.00 uur. De lesdagen worden verdeeld over het seizoen.

De data: Start 15 mei

Zondag 15 mei
Zondag 22 mei
Zondag 29 mei
Zondag 12 juni
Zondag 19 juni
Zondag 26 juni
Zondag 3 juli
Zondag 28 aug
Zondag 11 sept
Zondag 18 sept
Zondag 25 sept
Zondag 2 okt

Kosten deelname Zandvoortse Zeehelden 2021
Het lesgeld bedraagt nog steeds €175,- euro per deelnemer. Het lesgeld wordt ingezet voor de huur en het onderhoud van de 4 catamarans, de veiligheidsondersteuning tijdens de lessen en het overige lesmateriaal. Mochten de lessen vanwege het weer niet door kunnen gaan, dan zullen wij er alles aan doen om deze les in te halen op een ander moment.

De kleding
Voor de deelnemers is er een aantal (kleinere maten) zwemvesten, windstoppers en trapezes op de vereniging beschikbaar. Wetsuits, zeilschoentjes en zeilhandschoenen mogen de Zeehelden zelf verzorgen. Een extra laagje (bv een eigen shorty) onder een wetsuit aantrekken is in mei en juni zeker aan te raden.

WVZ zeilcertificaat
Op de club worden geen CWO examens afgenomen, wel hanteren we de CWO les- methode. En de kinderen krijgen aan het eind van de cursus een WVZ zeilcertificaat!

Inzet van de kinderen is belangrijk
We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het belangrijk is dat de kinderen er echt zin in hebben. Dan leren ze op een leuke manier zeilen. Cursisten die ‘moeten van hun ouders’ hebben er zelf weinig plezier aan en houden de groep maar op.

Instructeurs welkom!
Voor seizoen 2022 is nog wat versterking van het instructeursteam altijd welkom. Heb je ruime zeilervaring en ben je in staat dit over te brengen, meld je dan aan bij  jeugdcommissaris@wvzandvoort.nl . Via het inzetrooster kun je zien op welke dagen er nog instructeurs nodig zijn. Inzet wordt uiteraard op je naam bijgeschreven.