Jeugdzeilen

 De WVZ en Jeugdzeillessen

Inschrijven voor het jeugdzeilen via het volgende online formulier.

Ook in 2020 gaan we weer van start met een nieuw seizoen van de Jeugdige Zandvoortse Zeehelden. Het doel van de zeillessen is zoveel mogelijk plezier maken en leren watersporten op en om het water.

Met de zeillessen willen wij de jeugd van WVZ op een leuke en toegankelijke manier kennis laten maken met catamaranzeilen.

Leeftijd: vanaf 12 jaar
De minimum leeftijd voor de cursisten is 12 jaar. De reden daarvoor is dat we hebben ervaren dat voor de meeste kinderen onder de twaalf zeilen met een catamaran op zee wel erg zwaar is. Vaak zijn ze na een uur al moe en hebben ze het koud, dat maakt lesgeven lastig en bovendien komt het de veiligheid niet ten goede.

Halve dagen
De indeling van de lessen is als volgt: de kinderen krijgen twaalf  keer een halve dag les. We verdelen de jeugdgroep bij voldoende animo in twee groepen, gebaseerd op leeftijd en ervaring. We beginnen ‘s morgens om 09:00 uur met de eerste groep. De tweede groep start rond 13.00 uur. De lesdagen worden verdeeld over het seizoen.

Start eind mei
De eerste 6 lessen in het voorseizoen starten voor de eerste groep op zondag 24 mei en lopen door tot 28 juni. Na de zomervakantie gaan we verder met de volgende 6 lessen vanaf zondag 16 augustus tot en met 20 september.

Kosten deelname Zandvoortse Zeehelden 2020
De bijdrage voor de lessen is iets verhoogd vanwege het onderhoud en mogelijke vervanging van een deel van de vloot. Het lesgeld bedraagt nog steeds €175,- euro per deelnemer. Het lesgeld wordt ingezet voor de huur en het onderhoud van de 4 catamarans, de veiligheidsondersteuning tijdens de lessen en het overige lesmateriaal. Mochten de lessen vanwege het weer niet door kunnen gaan, dan zullen wij er alles aan doen om deze les in te halen op een ander moment.

De kleding
Voor de deelnemers is er een beperkt aantal (kleinere maten) zwemvesten, wetsuits en windstoppers op de vereniging beschikbaar. Zeilschoentjes en zeilhandschoenen mogen de Zeehelden zelf verzorgen. Een extra laagje (bv een eigen shorty) onder een wetsuit aantrekken is in mei en juni zeker aan te raden.

WVZ zeilcerFoto550-384YPPCRtificaat
Op de club worden geen CWO examens afgenomen, wel hanteren we de CWO les- methode. En de kinderen krijgen aan het eind van de cursus een WVZ zeilcertificaat!

Inzet van de kinderen is belangrijk
We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het belangrijk is dat de kinderen er echt zin in hebben. Dan leren ze op een leuke manier zeilen. Cursisten die ‘moeten van hun ouders’ hebben er zelf weinig plezier aan en houden de groep maar op.

Instructeurs welkom!
Voor seizoen 2020 is nog wat versterking van het instructeursteam altijd welkom. Heb je ruime zeilervaring en ben je in staat dit over te brengen, meld je dan aan bij  jeugdcommissaris@wvzandvoort.nl . Via het inzetrooster kun je zien op welke dagen er nog instructeurs nodig zijn. Inzet wordt uiteraard op je naam bijgeschreven.

ScreenHunter_02 May. 19 10.36

Klik  hiervoor het cursusboek  in PDF