Jeugdzeilen

JEUGDZEILEN 2024
De WVZ en Jeugdzeillessen

Let op: inschrijving voor seizoen 2024 is gesloten!

Ook in 2024 gaan we weer van start met een nieuw seizoen van de Jeugdige Zandvoortse Zeehelden. Het doel van de zeillessen is zoveel mogelijk plezier maken en leren watersporten op en om het water.

Nacra 500 – Nacra Sailing
Leeftijd: vanaf 12 jaar
De minimum leeftijd voor de cursisten is 12 jaar. De reden daarvoor is dat we hebben ervaren dat voor de meeste kinderen onder de twaalf zeilen met een catamaran op zee wel erg zwaar is. Vaak zijn ze na een uur al moe en hebben ze het koud, dat maakt lesgeven lastig en bovendien komt het de veiligheid niet ten goede.

De maximum leeftijd is 17 jaar.

We streven ernaar om minimaal 10 lessen op zondagen aan te bieden in de periode van 19 mei t/m 14 juli & 8 september t/m 29 september.

Er is een cursus in de ochtend en in de middag, er kan helaas geen voorkeur opgeven worden er wordt ingedeeld naar niveau. De cursus tijden zijn: 09:15 – 12:30 & 12:45 – 16:00.

Kosten
Het lesgeld bedraagt €225,- euro per deelnemer. Het lesgeld wordt ingezet voor de huur en het onderhoud van de 4 catamarans, de veiligheidsondersteuning tijdens de lessen en het overige lesmateriaal. Mochten de lessen vanwege het weer niet door kunnen gaan, dan zullen wij er alles aan doen om deze les in te halen op een ander moment.

De kleding
Voor de deelnemers is er een aantal (kleinere maten) zwemvesten, windstoppers en trapezes op de vereniging beschikbaar. Wetsuits, zeilschoentjes en zeilhandschoenen moet men zelf verzorgen. Een extra laagje (o.a. een eigen shorty) onder een wetsuit aantrekken is in mei en juni zeker aan te raden.

WVZ zeilcertificaat
Op de club worden geen CWO examens afgenomen, wel hanteren we de CWO les- methode. En de kinderen krijgen aan het eind van de cursus een WVZ zeilcertificaat!

Inzet
We hebben dit jaar plaats voor 20 cursisten, mocht er meer animo zijn dan kom je op een reservelijst te staan. En kan je bij uitval nog geplaatst worden! Aangezien we met vrijwilligers werken verwachten we betrokken enthousiaste cursisten!
Het kan zijn dat je een keertje verhinderd bent, indien je dit ruim van tevoren opgeeft is dit geen probleem, echter 2 keer niet komen opdagen zonder echt geldige reden word je uit de cursus verwijderd en neemt iemand van de wachtlijst je plek over. Je cursusgeld ben je dan kwijt.

Instructeurs welkom!
Voor seizoen 2024 is nog wat versterking van het instructeursteam altijd welkom. Heb je ruime zeilervaring en ben je in staat dit over te brengen, meld je dan aan bij  jeugdcommissaris@wvzandvoort.nl  dan word je in een speciaal inzetrooster voor zeil instructie bijgevoegd.