Clubwedstrijden Catamaran WVZandvoort 2020

Uitslagen WVZ-clubcompetitie

Het seizoen is eindelijk gestart en we mogen weer wedstrijdzeilen! De eerste wedstrijden zijn helaas geannuleerd en de NAM-REM race gaat dit jaar niet door. Daarvoor is het te kort dag om dit te organiseren en de ondersteuning van de reddingsbrigade en KNRM en is niet mogelijk. We gaan een alternatief organiseren.

We willen graag dat iedereen zoveel mogelijk wedstrijden gaat meevaren. Niets leuker dan je zeilkwaliteiten te kunnen meten met anderen. Ook als één van de twee vaste bemanningsleden verhinderd is kan er voor de volle punten gezeild worden. Gewoon een invalbemanningslid regelen en je doet mee of als de omstandigheden en de boot het toelaten alleen het water op. Laat weten bij welke wedstrijden je aanwezig zal zijn via de WhatsApp groep in de week voorafgaand aan de wedstrijddag.

We maken onderscheid in het klassement tussen de “grote” en “kleine” boten en houden daarmee dezelfde Texel rating waarden aan als bij de Ronde om Texel namelijk t/m107 en > 107.

Hoe ziet het zeil- en clubwedstrijdseizoen er voor de rest van het seizoen uit?

26-jul
Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)

16-aug
Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)

29-30-aug
Vervanger voor NAM-REM race/ Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)

13-sep
Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)

20-sep
Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)

Ntb
Afsluiten seizoen & prijsuitreiking


Een wedstrijd op de club komt niet zomaar tot stand. Voor de wedstrijdleiding, wedstrijdboot, registratie en uitslagenverwerking zijn mensen nodig. Gelukkig hebben we binnen de vereniging verschillende leden die deze rollen enthousiast op zich hebben genomen maar enige ondersteuning is daarbij wel gewenst. Daarom willen we aan alle wedstrijdzeilers vragen om bij een van de wedstrijden mee te helpen in de voorbereiding en afsluiting. Handen om de wedstrijdboot(Jumbo) het water in te krijgen en er weer uit. Dit betekent wat eerder aanwezig op de wedstrijddag (10.00 uur) en wat later naar huis aan het einde, met de voldoening van een geslaagde wedstrijddag. Start van de wedstrijden is om 12 uur. Briefing is om 11 uur (behalve NAM-REM Race).

Sinds dit jaar zoeken we ook wedstrijdleiding om de boeien uit te leggen en de start/finish te begeleiden. 1 wedstrijd begeleiden telt als twee diensten! Graag daar gebruik van maken. Hiervoor kunnen jullie je bij de zeilcommissie (zeilcommissie@wvzandvoort.nl) of via de WVZ zeilgroep app. Ben je nog geen lid van de WhatsApp WVZ zeilgroep, meld je dan zo snel mogelijk aan!

We hopen dat we op deze manier voor iedereen weer een geslaagd wedstrijdseizoen kunnen realiseren. en we kijken uit naar jullie aanwezigheid tijdens de wedstrijden.