Clubwedstrijden Catamaran WVZandvoort 2019

We willen graag dat iedereen zoveel mogelijk wedstrijden gaat meevaren. Niets leuker dan je zeilkwaliteiten te kunnen meten met anderen. Ook als één van de twee vaste bemanningsleden verhinderd is kan er voor de volle punten gezeild worden. Gewoon een invalbemanningslid regelen en je doet mee of als de omstandigheden en de boot het toelaten alleen het water op. Laat weten bij welke wedstrijden je aanwezig zal zijn via de WhatsApp groep in de week voorafgaand aan de wedstrijddag.

! Een belangrijke wijziging vergeleken met vorig jaar: voor het onderscheidt tussen de “ grote” en “ kleine”  boten houden we dezelfde Texel rating waarden aan als bij de Ronde om Texel namelijk t/m107 en > 107.

Eerste clubwedstrijd 19 mei – Opening vaarseizoen 30 mei Hemelvaartsdag

Dit jaar valt Hemelvaartsdag erg laat en daar gaan we dus niet op wachten met het eerste zeil evenement van het seizoen. De eerste Upwind-Downwind clubwedstrijd zal daarom al op 19 mei plaats gaan vinden.  De toertocht en tevens tweede race voor de clubbokaal reserveren we weer voor de opening van ons vaarseizoen op Hemelvaartsdag 30 mei.  Afhankelijk van de wind bepalen we een bestemming. Voor de toerzeilers, een mooie gelegenheid om hun boot volledig te testen, en gezellig mee te varen en wellicht weer eens of voor het eerst de spi te hijsen!

Daarnaast zal er een ruilbeurs plaatsvinden en zal de voorzitter het vaarseizoen officieel openen.

Hoe ziet het zeil- en clubwedstrijdseizoen er verder uit?

DatumType wedstrijd
12-meiClinic wedstrijdzeilen
119-meiUpwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
2do 30 meiHemelvaartsdag lange afstand wedstrijd/toertocht
39-junUpwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
16-junClinic spinnakeren
22-junRonde om Texel
429-30 juniNAM-REM Race / NFB kustzeilevent
514-julUpwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
64-augUpwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
718-augUpwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
81-sepUpwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
6-8 septJazz & Sail Bergen
14-15 septONK Hobie
922-sepUpwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
6-oktAfsluiten seizoen & prijsuitreiking

Graag jullie medewerking in de wedstrijdvoorbereiding en afsluiting.

Een wedstrijd op de club komt niet zomaar tot stand. Voor de wedstrijdleiding, wedstrijdboot, registratie en uitslagenverwerking zijn mensen nodig. Gelukkig hebben we binnen de vereniging verschillende leden die deze rollen enthousiast op zich hebben genomen maar enige ondersteuning is daarbij wel gewenst. Daarom willen we aan alle wedstrijdzeilers vragen om bij een van de wedstrijden mee te helpen in de voorbereiding en afsluiting. Handen om de wedstrijdboot(Jumbo) het water in te krijgen en er weer uit. Dit betekent wat eerder aanwezig op de wedstrijddag (10.00 uur) en wat later naar huis aan het einde, met de voldoening van een geslaagde wedstrijddag. Start van de wedstrijden is om 12 uur. Briefing is om 11 uur (behalve NAM-REM Race)

Voor iedere wedstrijd zoeken we een botenkoppel dat zich 1 keer aanmeldt.

Hiervoor kunnen jullie je bij de zeilcommissie (zeilcommissie@wszandvoort.nl) of via de WVZ zeilgroep app. Ben je nog geen lid van de WhatsApp WVZ zeilgroep, meld je dan zo snel mogelijk aan!

We hopen dat we op deze manier voor iedereen weer een geslaagd wedstrijdseizoen kunnen realiseren. en we kijken uit naar jullie aanwezigheid tijdens de wedstrijden.