Beach Clean Up wordt vast terugkerend event bij WVZ

Niet alleen de kinderen maar ook veel ouders hebben vandaag vandaag geweldig werk verricht tijdens de Beach Clean Up. Na een korte uitleg waarin bleek dat veel kinderen toch al eens hadden gehoord van de plastic soep ging een enthousiaste groep kinderen en ouders aan de slag.

Dat het hard nodig was bewijst het feit dat binnen een uur alle deelnemers een flinke vuiniszak vol vuil hadden verzameld. Een mooi moment om hier eens de aandacht op te vestigen. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Zo hebben we bijvoorbeeld afgesproken met alle jonge en oude deelnemers dat we ook na vandaag plastic en andere rommel die we op het strand vinden mee naar boven nemen en in de vuilnis bak gooien.
Wat kan je nog meer doen?
 • Voorkom het gebruik van plastic.
 • Bring Your Own (thermosbekers, plasticvrije tassen).
 • Eenmalig is schandalig (gebruik zo min mogelijk wegwerpplastics).
 • De kunst van het weglaten (koop groente en fruit los en niet voorverpakt).
 • Kies vooral voor preventie, dan hergebruik en daarna voor recycling.
 • Laat afval daar waar het hoort (gooi niets op straat of in het water).
 • Stel de plastic soep aan de orde (op je werk, school, bedrijf, instelling, gemeente en in de politiek).
 • Vertel dit door aan je vrienden in al je netwerken!
 • Vermijd verzorgingsproducten (o.a. scrubs) die plastic bevatten. Deze microbeads komen via de riolering in zee. Gebruik liever plastic-vrije producten. Lijsten vind je op deze pagina. Doe daarnaast de badkamercheck en onderzoek of er in jouw verzorgingsproducten ook plastic zit: Polyethylene (PE), Polypropylene (PP) en Polyethylene terephtalate (PET), Polymethyl methacrylate (PMMA), nylon12.
 • Download de Beat the Micro Bead-app!
 • Teken de petitie van de Plastic Soup Surfer: Uitbreiding van statiegeld op kleine PET-flesjes.

CategorieënNiet gecategoriseerd