Eneco Youth Event – zaterdag 5 juli

Fotografie: Mariellle Zonneveld (ZVN)

Onze eigen Zandvoortse Zeehelden hebben onlangs aan het Eneco Youth Event in Noordwijk meegedaan. De Boten gingen op de trailer over de weg richting Noordwijk. Voor de kids een super leuke zeilervaring. Hieronder een verslag van Vincent van Heukelom – Cursist Zandvoortse Zeehelden (10  jaar)

Zaterdag 5 juli

In de ochtend kwamen we aan in Noordwijk. Het regende en sommige bootjes waren al de zee op. we moesten eerst nog de boten optuigen die de vorige avond van Zandvoort naar Noordwijk zijn gereden. Toen het optuigen klaar was gingen we de bootjes alvast naar de zee kant toe rijden. Toen dat klaar was ging iedereen nog even binnen verzamelen. Er zaten grote mensen en wat jeugd. Ze gingen alles uitleggen over de startvlaggen,  waar de boeien lagen en hoe je om de boeien moest varen. En na die uitleg was het tijd om om te kleden. Iedereen trok zijn of haar pak aan, handschoenen, schoenen en alle dingen die nodig waren. En toen was het klaar om te gaan zeilen. Eerst bij de boot nog een paar foto’s en toen gingen we de zee op.

Ik zat op de boot met: Max, Calle en ik zelf, Vincent. Max en ik gingen Calle al redelijk vroeg naar de kant brengen. Toen kwam Richard erbij (vader Vincent). We konden toen helaas niet meer de zee op want de 1ste ronde was voorbij. Iedereen ging naar binnen lunchen. En het begon steeds harder te regenen. Bij de 2de ronde gingen we eerst starts oefenen en toen gingen we voor het echt. De start was goed en daarna ging het wat minder. Het begon steeds harder te waaien en uiteindelijk was het ongeveer tussen windkracht 5 en 6. Er waren een paar boten omgeslagen en we gingen naar de kant. Binnen ging iedereen weer omkleden en nog een beetje napraten over de wedstrijd.

We reden weer terug naar huis en zondag waaide het te hard en zijn sommige nog gegaan om de bootjes terug te brengen.  

Ook al was het een waaierig weekend, ik heb het wel superleuk gevonden!

CategorieënNiet gecategoriseerd