Baywatch op de Noordzee.

Op 1 augustus start de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee, een 31-daagse opruimactie langs de Noordzeekust.

Donderdag 14 augustus staat het traject Langevelderslag- Zandvoort en Vrijdag 15 augustus het traject Zandvoort- IJmuiden ingepland.

Jeroen Dagevos, projectleider Zwerfafval bij Stichting De Noordzee: “Met dit filmpje willen we op luchtige wijze aandacht vragen voor een serieus probleem. Jaarlijks komen enorme hoeveelheden afval in zee terecht. Dit afval bestaat voor het grootste gedeelte uit plastics en heeft negatieve gevolgen voor het zeeleven. Op vijf plekken in de oceaan is al een plastic soep aangetroffen: een gebied in de oceaan waar plastic afval uit de hele wereld zich verzamelt. Ook onze eigen Noordzee is eigenlijk een plastic soep. Tijdens onze meest recente strandmonitoringen lag het hele strand bezaaid met heel kleine stukjes plastic. Dieren zien het plastic aan voor voedsel, waardoor het in de voedselketen terechtkomt.”
Meld je aan!

Van 1 tot en met 31 augustus maakt Stichting De Noordzee het hele Noordzeestrand afvalvrij.  De stichting ruimt het afval niet alleen op, maar brengt met behulp van de Strandscanner ook in kaart hoeveel en wat voor afval er op de stranden ligt. Stichting De Noordzee wil hiermee aandacht vragen voor de plastic soep en met behulp van onderzoeksresultaten het probleem bij de bron aanpakken. Inmiddels hebben al zo’n 600 vrijwilligers zich aangemeld om mee te helpen met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Hoe meer vrijwilligers meehelpen, hoe meer afval kan worden geteld en opgeruimd. Help ook mee en schrijf je via deze link in voor een van de etappes.

Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee (SDN) is de natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. De organisatie streeft naar een gezonde zee vol vis en ander leven. SDN is actief op de thema’s: beschermde natuur, duurzame visserij, schone scheepvaart en afvalvrije Noordzee en stranden. MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee, dat zich samen met strandpaviljoens richt op schone stranden en een gezonde zee.

CategorieënNiet gecategoriseerd