Lekker dagje varen!

Vandaag weer eens catamaranclubwedstrijden. Nou ja wedstrijden ……

De complete wedstrijdci bleek vandaag verhinderd te zijn. Verjaardagen in Frankrijk, vakantie, plotseling moeten werken, andere afspraken…… daar valt niet tegen op te plannen. 

Maar zeilen zouden we.  Daarom toch maar een lange afstandswedstrijd naar de meetpaal ingelast. Opdat er al boeien van het jeugdzeilen in het water  lagen, konden 2 boeien als startlijn gebruikt worden. Om 13:10 uur was de briefing en om 13:45 de start.  Vanaf de kant werd de start met het neerhalen van de Eneco Vlaggen aangegeven. De starttijd bleek echter wel erg ambitieus gesteld. En diegenen die wel op tijd klaar lagen, deden hier hun voordeel mee. Dit terwijl een enkeling vol ongeloof nog lag te wachten op de laatkomers. Nou ja, een zeer chaotische start dus. Maar het werd wel een heel mooie tocht richting IJmuiden.  Voor de boten onder spi was het een schitterend spi-rak. Vincent en Mark bleken met hun ruime voorsprong niet meer te kloppen en finishte uiteindelijk als eerste. De kleinere boten deden er duidelijk langer over. Groot respect voor de nieuwkomers Filip Joele en Martijn Kom, op hun Dart 18. Hun allereerste wedstrijd, en dan meteen 2e worden. Mannen proficiat!! De eerste plaats in hun klasse was voor Hans van Bergen. Al met al een lekker dagje varen.

Zie hier de uitslagen

CategorieënNiet gecategoriseerd