ONK Downwinder 2014

ONK Downwinders

Clean breaks en down-the-line oceaan condities kennen we helaas niet langs de nederlandse kust. Alleen veel wind, wisselende zandbanken, krachtige golven en sterke stromingen. Dat wil niet zeggen dat er niet spectulare wave condities te beleven zijn – vooral als je sessie kan beginnen met een up-wind voorsprong!

StrandActieBus2

Met de overdekte strandbus worden Downwinders met hun spullen up-wind gebracht. De downwinder fotograaf zal meerijden en vanaf  het strand zijn al je moves en tricks vast te leggen.  Zeer de moeite waard dus en zeker ook qua sfeer een absolute must voor elke meer ervaren windsurfer. Lees eventueel bijgesloten link voor een sfeer impressie (downwinder aug ’12).

Tot slot zal de wedstrijdvlag aangeven waar het wedstrijd gebied begint en daar stap je het water uit. Je kan je ook gewoon inschrijven voor het ONKwave2014 wave event, dan kun je na de vlag gewoon doorvaren :-).

Voor en na de downwinder  is alle ONKWave2014  actie goed te zien en volgen vanaf de clubhuizen (of in Zandvoort of in Scheveningen). De geweldige bar, kantine en terras van WVZ (met fantastisch uitzicht op zee) zal de hele dag open zullen zijn…. en tot laat. Jumpteam zullen ook voor een geweldig dag in Scheveningen zorgen.

De deelnemers van de downwindersessies worden tussen 11hr en ongeveer 14hr in verschillende groepen upwind gereden. De downwinder sessie zelf duurt dan meestal 1 à 2 hr, afhankelijk van stroming en hoe ruim je vaart. Doordat je de golfritten uitgehaakt doet, is dit vaak voldoende vermoeiend en je hebt dan drie dubbel zoveel actie achter de rug.

Deelnemen is alleen voor ervaren windsurfers met eigen materiaal en deelname is geheel op eigen risico. Je moet dus zeker goed kunnen waterstarten, niet bang zijn voor golven boven 1,5m en voldoende conditie hebben om van de derde zandbank (300m) terug naar de kant te zwemmen.

De downwinder kost €10 (op de dag zelf) en je plaatsje is veilig door op de volgende link in te schrijven: Downwinder voorinschrijving.

Het enige dat je hoeft te doen is dus in contact te blijven. Als het waait gaan we los, de downwinder gaat door bij voldoende wind.

Vanaf 15 mai tot het eind van de wacht periode (en wedstrijd) zal er regelmatig berichten uitgaan van de wedstrijd commissie. Zorg dat je ons ‘Like’ op Facebook <ONKWave> of kijk regelmatig op deze site vanaf 15 mai en je zult niets missen.

We hope alle wavegekken in Zandvoort te zien!!

 

Voorpagina:

ONK Wave Windsurfen

 

 

CategorieënNiet gecategoriseerd