Sfeerimpressie zondag 30 mei.

De wedstrijdboot had onderhoud nodig. Geen reden om de “trainingen” van vandaag te cancelen. Met de Rib van het jeugdzeilen werden tussen de ochtend- en de middaglessen de boeien voor een korte baan uitgezet, om vervolgens vanaf de kant te kunnen starten. Weer eens iets heel anders.

Kleine bijkomstigheid was wel dat de baan op 10 knopen was neergelegd en dat het uiteindelijk toch richting 16 knopen ging waaien. Het werden korte wedstrijdjes.

Maar het was een super zeildag, dus dit alles mocht de pret niet drukken.. Het zonnetje deed goed haar best, en met gemiddeld zo’n 15 knopen wind is het natuurlijk al gauw feest op het water. 15 boten aan de startlijn geeft toch altijd een goed gevoel.

De eerste wedstrijd moesten de meeste boten nog een beetje warm draaien. Positioneren in het startgebied en in het startschot over de startlijn bleek best een uitdaging. Bijna iedereen koos zee, hoewel de “stroom tegen” toch sterk was. Veel catamarans waren blijkbaar bang onder de kant vast te lopen.

Willem en Stan waren in de Klasse TR t/m 107 de dagwinnaars. In de klasse TR >107 waren Alain en met zoon Casper overall de snelste. Zie hier de uitslagen