WVZ vanaf 15 mei weer open

Namens het bestuur allereerst dank voor jullie geduld en dank voor het respecteren van de regels tijdens de lockdown van de WVZ. Het was voor niemand makkelijk, leuk of vanzelfsprekend om niet naar de WVZ te kunnen. Maar we hebben het met z’n allen volgehouden. 

Aanvankelijk heeft het bestuur rekening gehouden met versoepeling van de maatregelen vanaf 20 mei en stond de havenopbouw gepland vanaf maandag 11 mei. Zodat de WVZ direct op 20 mei zou open kunnen. Nu de regering de versoepeling vervroegd heeft, gaan we vanaf maandag zowel opbouwen als het corona-protocol versneld uitrollen. Om de ploeg van havenopbouwers echter de ruimte te geven om veilig op te bouwen, is iedereen vanaf a.s. vrijdag 15 mei weer welkom. Vrijdag 15 mei wordt de deurcode terug omgezet naar de code die bij iedereen bekend is. 

Havenopbouw

A.s. maandag vindt het egaliseren en schelpen uitstrooien plaats. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt de haven opgebouwd met ploegen van maximaal tien leden die ervaring hebben met de opbouw. Deze leden krijgen op locatie voor aanvang instructies over de opbouw en de regels. Ga niet kijken en loop niet in de weg.

Boten:

  • leden die dringend hun boot uit de winterstalling moeten halen, mogen als eerste hun boot neerleggen;
  • deze leden melden dit aan de havencommissaris, deze geeft een datum af wanneer de boot de haven in mag (zodat wordt voorkomen dat er teveel boten tegelijk worden gebracht);
  • na bericht van de havencommissaris mogen overige leden hun boot brengen en in de haven leggen;
  • er wordt anderhalve meter afstand gehouden;
  • de ervaring heeft geleerd dat er nooit veel boten tegelijk worden gebracht, vandaar dat deze tweede groep geen afspraak over brengen hoeft te maken.

Clubgebouw en faciliteiten:

Voor de verschillende onderdelen van het clubgebouw en de faciliteiten gelden de volgende regels en richtlijnen:

  • haven en faciliteiten buiten: deze zijn allemaal beschikbaar, houd wel minimaal anderhalve meter afstand;
  • kite / surflockers: 1 persoon tegelijk materiaal halen of brengen;
  • hal (zeilvakken en boards): 1 persoon tegelijk materiaal halen of brengen, er mag geen materiaal op de vloer in de hal worden gelegd;
  • kledingkasten: 1 persoon per gang, 1 persoon tegelijk in de garderobes, houd anderhalve meter afstand, omkleden 1 persoon per bankje en bij drukte buiten;
  • wc: de wc’s zijn beneden en boven open. Gebruik de wc’s alleen bij hoge nood;
  • douches: gesloten;
  • trappen: niet langs elkaar heen lopen en houd afstand;
  • clubhuis boven: gesloten. Ook de kantine blijft tot 1 september gesloten. 
  • buitenterras boven: aan tafels en op banken anderhalve meter afstand houden;

Watersporten:

Jeugdzeilen en surfen

Het jeugdzeilen kan vanwege de vereiste anderhalve meter afstand helaas niet doorgaan. De reden hiervoor is dat de jeugd van 13 jaar en ouder hierdoor niet samen op een boot mag en de jeugd onder 13 met een instructeur zeilt en dat gaat dus ook niet. 

Het golfsurfen voor de jeugd wordt wel voorbereid en kan per 1 juni zoals reeds gepland starten. 

Watersport volwassenen

Watersporten is geheel op eigen risico, houd rekening met afwezigheid en beperkte inzet van ZRB en KNRM in ieder geval tot 1 juni. Alleen de alarm ploeg van de ZRB is inzetbaar.

Eigen verantwoordelijkheid

De WVZ legt de verantwoordelijkheid voor het naleven van algemene corona regels (afstand en hygiëne) en de regels en instructies in dit protocol bij de leden. Houd je eraan, help elkaar en en spreek elkaar aan om je aan de regels te houden. Leden die zich niet aan de regels houden kunnen door het bestuur de toegang tot de WVZ worden ontzegd.