WK kwalificatie voor WVZ lid Rens van der Schoot !

Rens van der Schoot heeft zich gekwalificeerd voor de World Kiteboarding League freestyle tour 2017. Aan dit event, wat je kunt zien als de Formule 1 onder het freestyle kiten, mogen alleen de 24 allerbeste freestyle kiters van de wereld meedoen.

Voor dit event waren al de top 14 riders van de tour uit 2016 geselecteerd. Resteerden nog 9 plaatsen waar voor gestreden moest worden. 40 deelnemers waaronder Rens vochten in een kwalificatie ronde voorafgaand aan het echte event om 1 van deze 9 felbegeerde startplaatsen.

Dit vond plaats in het Franse Leucate. Onder uiterst moeilijke omstandigheden moest Rens het opnemen tegen 40 deelnemers over de hele wereld afkomstig. De vlagerige 35 tot 40 knopen aflandige wind maakte het voor Rens niet gemakkelijk om zich te bewijzen. Door consistent te varen en nagenoeg al zijn tricks netjes te landen heeft hij zich verzekerd voor een startplaats in de prestigieuze Mondial du Vent.

We zijn natuurlijk super trots op Rens en wensen hem dan ook alle geluk en succes bij dit evenement wat nog duurt tot 17 april.

Als je het wilt volgen kijk dan op de livestream van http://www.worldkiteboardingleague.com/ .

Voor verdere updates en om Rens een dikke like te geven op z’n Facebook pagina kijk dan hier even: https://www.facebook.com/rensvanderschootathlete

CategorieënNiet gecategoriseerd