Poederbaas New Year’s Surf 2017

girls

(Foto: https://www.facebook.com/Lauravanderplasphotography/)

De New Year’s Surf golfsurfwedstrijd is dit jaar onder exceptioneel goede surfcondities gestreden.

Ook voor de toeschouwers en geïnteresseerden was het door de nagenoeg wegvallende wind en zachte temperatuur goed toeven. In de dagen voorafgaand aan het event zorgde een actief stormfront uit het noordwesten voor aanmaak van behoorlijke swell. Het geluk was ook deze keer aan de zijde van de New Year’s Surf, want in alle weermodellen werd het duidelijk dat de wind zou gaan liggen en uitgerekend op zondag er mooie restgolven zouden overblijven. Dit bleef niet onopgemerkt onder de gehele Nederlandse golfsurf community, want mede door de uitgebreide promotie van Poederbaas werd het maximum aantal van 50 deelnemers bereikt. Voor een surf wedstrijd midden in de winter met dergelijke koude omstandigheden is dit een geweldig resultaat.

Om alle heats voor zonsondergang te kunnen varen moest er in hoog tempo worden doorgewerkt. Dit zorgde voor een gezellige dynamiek in en rond het surfdorp en bij de wedstrijdtoren. Uiteindelijk werd de finale rond half 5 gevaren, op dat moment ook nog eens het beste moment qua getij.  Dit alles voorzien van vakkundig commentaar geleverd door Jan Willem van Oostrom. Hierdoor was voor de toeschouwers en de vele aanwezige leden van de WVZ prima te volgen wat er op het water gebeurde.  Terwijl het aantal clubleden rond de vuurkorf steeds groter werd, was voor de kinderen de skate ramp, het Indo boarden, en voor een enkeling de Hot Tub een niet te weerstane uitdaging.

Na de prijsuitreiking werden alle deelnemers voorzien van een welverdiende stamppotmaaltijd, geserveerd door twee leden van de vereniging. Al met al een zeer geslaagde dag waarvan gerust gezegd mag worden dat de WVZ bij veel golfsurfers in een uiterst positief spotlight is komen te staan!

Uitslagen

Junioren:

  1. Elijah Moyal
  2. Stef van Noordennen
  3. Samuel Moyal

Dames:

  1. Sigal Kruithof
  2. Anne Albers
  3. Milou Buurma

Heren:

  1. Tom Boelsma
  2. Jorrit Buurma
  3. Joost Duivenvoorde


CategorieënNiet gecategoriseerd