Zeilprogramma seizoen 2016

ELR Ronald Brakel 1

Het zeilseizoen van 2016 staat weer voor de deur. Dit wordt vast weer een zeilseizoen om nooit te vergeten. Vanuit de zeilers is er eind vorig jaar nagedacht hoe we het zeilen bij de WVZandvoort kunnen laten groeien. Hiervoor is gebrainstormd en hier zijn veel leuke ideeën uitgekomen. Op basis hiervan hebben we een Kalender in elkaar gezet. Op Facebook zal voor elke activiteit een evenement worden aangemaakt, zodat je het gemakkelijk in je agenda kan krijgen en dat je van elkaar kan zien wie er allemaal zullen deelnemen.

In hoofdlijnen ziet het georganiseerde zeilgedeelte er als volgt uit:

Boten op het strand: boot vaarklaar maken – zaterdag 23 en zondag 24 April

Het is toch altijd weer een vraag hoe je boot uit de winterstalling komt. Welke lijnen waren vorig jaar ook al weer bijna aan vervanging toe.
Wat zou het toch een fijne start zijn als je boot op dag 1 met zijn mast omhoog op het strand staat, klaar om te zeilen.  Wij willen hier met de club een gezamenlijke actie van maken. Ervaren catzeilers kunnen helpen om je boot nog beter te trimmen, en alle lijntjes functioneel te maken.  We willen dit graag doen op de zaterdag, met zondag als uitloop.

NOTE:  Zet deze data alvast in je agenda, regel een trailer en bel je winterstalling

Opening vaarseizoen – Openingstocht – Hemelvaartsdag 5 Mei

Eerste zeilevenement van het seizoen, is zowel een toertocht als de eerste race voor de club bokaal. Afhankelijk van de wind bepalen we een bestemming. Voor de clubwedstrijd zeilers zal de eerst aangekomende de meeste punten krijgen, en het bier mogen bestellen. En nogmaals punten voor de terugweg. De start zal een Le Mans start zijn. Voor de toerzeilers, een mooie mogelijkheid om hun boot volledig te testen, en gezellig mee te varen.

Daarnaast zal er een ruilbeurs plaatsvinden en zal de voorzitter het vaarseizoen officieel openen.

Clinics: Praktijk en theorie clinics om de zeilvaardigheden en kennis te verhogen.

Gedurende het jaar zullen er een aantal clinics georganiseerd worden. Die beginnende zeilers helpen hun boot beter te begrijpen, en wedstrijdzeilers verdiepende inzichten verschaffen over wedstrijdvaren. Bijvoorbeeld hoe je een perfect Rondje Texel vaart. En een aantal praktijk zaken als het varen met een spinnaker en het veilig door de branding sturen van de boot.

De eerste clinic van het jaar is al geweest, en menigeen heeft leren splitsen met moderne lijnen. Op 8 mei is de volgende waarbij we zullen ingaan op veiligheid.

Clubwedstrijden WVZandvoort

Ook in 2016 zullen een wedstrijd competitie varen, echter het zal een andere opzet hebben als afgelopen jaren, we zullen de wedstrijd formats meer afwisselen. Waarbij de nadruk meer op meedoen dan op winnen zal liggen. We willen de barrière verlagen waarbij het voor de fanatieke zeiler nog steeds een uitdaging zal zijn de snelste te zijn, maar voor de beginnende zeiler / wedstrijdzeiler zal het leuk zijn om te leren wat er allemaal kan met je boot.

Het schema ziet er als volgt uit:

Mei do 05 Clubwed. 1 Openingstocht first beer & PaZ
Mei zo 22 Clubwed. 2 Upwind – Downwind (korte baan wedstrijden)
Juni zo 12 Clubwed. 3 Handicap – Raid
Juli zo 10 Clubwed. 4 Upwind – Downwind (korte baan wedstrijden)
Juli zo 24 Clubwed. 5 Upwind – Downwind (korte baan wedstrijden)
Augustus zo 07 Clubwed. 6 Upwind – Downwind (korte baan wedstrijden)
Augustus za 20 Clubwed. 7 KZE – Eneco Luchterduinen Race
Augustus zo 21 Clubwed. 8 KZE
September zo 11 Clubwed. 9 Jeugd opstap – gevorderde jeugdzeilers
September zo 25 Clubwed.10 End of Season Bumping Race (handicap)

Het Zeilen bij de WVZandvoort is voor en door zeilers. Dit betekent dat we al deze evenementen met elkaar zullen organiseren. Dat kan betekenen dat je eens een wedstrijd niet meezeilt en op de wedstrijdboot zult zitten. Het kan ook zijn dat je hulp vragen bij een van de clinics.

Graag horen we van je of dit zeil programma aan je wensen voldoet. En we hopen dat je heel veel mee zult doen komend jaar.

CategorieënNiet gecategoriseerd