Dfrost Almugar New Year’s Surf 2016

Fotografie: Brendan Bank

Voor wie er niet bij was afgelopen zondag, hieronder een onlineverslag van Jan Willem van Oosterom. Bedankt Jan Willem voor deze leuke bijdrage!

Bij Watersport Vereniging Zandvoort was op 3 januari 2016 alweer de 6e editie van de Dfrost Almugar New Year’s Surf wedstrijd. Veel Nederlandse golfsurf toppers kwamen weer naar Zandvoort om in een ontspannen en gezellige sfeer, voor een mooi prijzenpakket te strijden. Misschien is het vanwege de goede karma rond dit evenement dat we ook dit jaar, met een naar aflandig draaiende wind en afgaand tij, betere golven hadden dan menigeen verwachtte.

In heats van 15 à 20 minuten streden 4 of 5 deelnemers voor de eerste twee plekken om door te gaan naar de volgende ronde. Dat gaf al vanaf de eerste heats fantastische surfacties op de tweede zandbank, die het publiek vanaf strand en terras met spanning en toegeknepen oogjes volgde. In deze golfsurf wedstrijd maken we geen onderscheid tussen longboarders en shortboarders. Hierdoor zijn de vloeiende lijnen van de langere longboard golfritten mooi te vergelijken met de korte spectaculaire “off the Lip” shortboard turns. De uitdagende taak voor de Holland Surfing Association juryleden om deze stijlen tegen elkaar te scoren, resulteerde in twee mooie finale heats met een mix van short- en longboarders.

In de vrouwen finale wist Sigal Kruithof een paar steile golven te pakken, waarop ze met veel snelheid fantastisch de golftop wist te raken, wat haar een welverdiende eerste plaats opleverde. Ook Yvonne Kunst maakte een paar mooie golfritten voor de tweede plek en Jennifer Straatman ging klassiek down-the-line op haar longboard voor de derde plek.

Bij de herenfinale zakten de golven wat weg, waardoor de spanning alleen maar verhoogd werd, om die twee goed scorende golfritten te maken. De ervaren Joost Duivenvoorde had de hele dag al schitterende lange ritten op zijn longboard en maakte tegen het einde van de finale heat een prachtige golfrit die hij helemaal langs de face kon uitrijden en hem met zijn andere acties de eerste plaats opleverde. Sander Keijers wist ondanks een te late start goed te scoren met een paar steile ritten en werd heel knap tweede. Niels Hoogenstrijd deed zijn uiterste best om op elk golf die hij tegenkwam te scoren, maar kreeg net niet de beste golven en werd toch nog verdienstelijk derde.

De jongere deelnemers zijn ook in de schijnwerpers gezet en Koen Proost won bij de Rookies, met Chayenne van Vliet als tweede en Stef Kil op de derde plek. Dankzij de fantastische inzet en spirit van sponsors, vrijwilligers en deelnemers, was het weer een inspirerende midwinter golfsurfdag, die zeker naar meer surfactie smaakt!

 

Hieronder een Super leuk videoverslag van Harrald Herwarth

CategorieënNiet gecategoriseerd