Mystic Mega Downwinder

In juni wordt er een downwinder door de Watersport Vereniging Zandvoort georganiseerd met medewerking van de surfclubs in Noordwijk (KSN), Katwijk (Katwijk Airtime) en Wassenaar (KZVW). Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Mystic en is daarom dan ook omgedoopt naar de Mystic Mega Downwinder!

Mystic_mega_downwinder_web_1900x1200px

Van waar naar waar?
Je kan zelf kiezen tussen of je een downwinder wil maken van Wassenaar naar Zandvoort (26km) of van Noordwijk naar Zandvoort (16km). Op de ochtend van de downwinder verzamelen we eerst in Zandvoort en wordt iedereen met bussen naar de opstappunten Noordwijk en Wassenaar gebracht. In Zandvoort kleed iedereen zich al om en kiest het board en de kite die hij wil meenemen. Je gaat dus in je surfpak de bus in.

 Wanneer?
In 1 van de 4 juni weekenden zal het event doorgang vinden bij voldoende wind uit een Zuidelijke richting. Op de donderdag voor het weekend wordt beslist of de downwinder kan doorgaan en op welke dag (zaterdag of zondag). Op het inschrijf formulier kan je aangeven voor welke weekenden je ingeschreven wil staan. Als de downwinder bijvoorbeeld doorgaat in het derde weekend en je hebt je voor dat weekend niet ingeschreven krijg je je inschrijf geld terug.

Surfclubs hoppen
De surfclubs in Noordwijk (KSN) en in Katwijk (Katwijk Airtime) zullen open zijn op de dag van de downwinder en nodigen alle kiters uit om een stop te maken. Zo kunnen degenen die in Wassenaar starten even een kop koffie doen In Katwijk en/of Noordwijk om daarna hun weg weer te vervolgen. Hoe langer het duurt hoe beter en daarnaast leuk om de verschillende clubs langs de kust te zien! {#emotions_dlg.smile.gif}

Veiligheid
De reddingsbrigades worden geinformeerd en zullen te hulp schieten waar nodig. Daarnaast zal het strand “bewaakt” worden met Jeep/traktors door de verchillende surfclubs om eventueel gestrandde kiters te helpen.

Na aankomst?
Kan je nog even lekker verder kiten voor de deur van de WVZ of 2015 kites/boards testen van aanwezige kitemerken. Daarnaast zal er muziek zijn en wordt de BBQ aangestoken voor alle deelnemers {#emotions_dlg.pompom.gif}

Kosten en inschrijven
Je kan je vanaf nu inschrijven; de kosten zijn 25 euro. Voor dat bedrag wordt je naar Noordwijk of Wassenaar gebracht en krijg je een BBQ bij aankomst in Zandvoort. De 25 euro moet vooraf worden voldaan om aanspraak te kunnen maken op een plekje in de bus. Mocht de downwinder in geen van de weekenden doorgang vinden wordt het inschrijf bedrag terug op je rekening gestort!
Inschrijven doe je hier

CategorieënNiet gecategoriseerd