1e Nederlandse Kitesafety Conferentie

veiligkiten

Vandaag was de 1e Nederlandse Kitesafety Conferentie. Het was uitverkocht en Ronald Brakel en ik waren aanwezig. Het was een zeer interessante en leerzame middag.


Tim Henenkamp is een ervaren kitesurfer en hield zijn verhaal over zijn bijna dood ervaring. En toen werd het zwart

Rik Weber hield een presentatie van een kite-onderzoek over blessures in de kitesport. Is kitesurfen echt zo gevaarlijk. Hij hield een leuk presentatie en vergeleek het met andere sporten. Leuke conclusie is dat het niet gevaarlijker is dan handbal. Deze presentatie komt later beschikbaar via www.veiligkiten.nl

Prof. Dr. Joost Bierens hield een verhaal over verdrinking en in het bijzonder over onderkoeling. Ook erg onderhoudend. De vraag of je nu juist wel of juist niet bewegen in het water om minder snel onderkoeld te raken, werd beantwoordt dat de nieuwste inzichten aangeven dat je juist wel moet bewegen/zwemmen. Je maakt door te zwemmen meer warmte aan dan dat je stil in foetus houding gaat zitten en wachten op redding. Maar hij vertelde ook de fases van onderkoeling en waarom je niet meer rationeel kan denken als je onderkoeld raakt, wat erg aansloot op het verhaal van Tim Henenkamp.

Stefan van der Kamp gaf als ervaren kitesurfer en als oud-hoofdredacteur van ACCESS kitemagazine zijn visie op kite veiligheid. Hij heeft ook een handboek geschreven over kitesufing. Deze ga ik zeker bestellen.

Er is zelfs een aparte website www.veiligkiten.nl

Tim Henenkamp sprak ik nog even na afloop en hij is bereid om zijn verhaal ook op onze vereniging te vertellen. Wordt dus vervolgt.

CategorieënNiet gecategoriseerd