Zandvoortse Zeehelden – Seizoen 2015

ScreenHunter_01 Jan. 31 19.38

Het is begin februari dus de hoogste tijd om de inschrijvingen te openen voor een nieuw seizoen van de Zandvoortse Zeehelden! Met de hulp van een ervaren zeilinstructeur van het CWO hebben wij in de afgelopen maanden onze lesmethode geëvalueerd. Wij hebben een aantal verbeteringen bedacht die wij graag aan jullie presenteren.

Het doel van de zeillessen blijft ongewijzigd: zoveel mogelijk plezier maken en leren op en om het water! Met de zeillessen willen wij de jeugd van WVZ op een leuke en toegankelijke manier kennis laten maken met catamaranzeilen.

Om het voor alle zeehelden nog leuker te maken, is er dit jaar een groepsindeling op leeftijd. De ene groep bestaat uit cursisten tussen de 10 en 13 jaar, de andere groep bestaat uit cursisten tussen de 13 en 17 jaar. De split ligt bij de overstap naar de middelbare school. Hiermee stappen we af van de vroegere indeling in een beginners- en gevorderden groep.

De tweede vernieuwing is de indeling van de lessen. De afgelopen drie seizoenen hadden de cursisten elke week een dagdeel les. Om zoveel mogelijk tijd op het water door te brengen, zullen wij vanaf dit seizoen hele dagen les geven aan een groep. Dat betekent dat alle kinderen in plaats van 12x een halve dag, aankomend seizoen 6x een hele dag les krijgen. Deze zes lesdagen worden nog steeds over de hele zomerperiode verdeeld.

De lessen in het voorseizoen starten op 31 mei met de oudere groep. Na de zomervakantie gaan we op 23 augustus weer verder voor de tweede reeks van 6 weekenden. De jonge en oudere groep krijgen om en om les. De jonge groep krijgt les in de weekenden dat er ook clubwedstrijden worden georganiseerd. De oudere groep krijgt les in de andere weekenden. En als we een keer het water niet op kunnen, gaan we natuurlijk andere leuke dingen doen, die de zeilvaardigheden van de zeehelden ten goede zullen komen.

Meezeilen met andere leden tijdens clubwedstrijden
De nieuwe plannen voor dit jaar zorgen er niet alleen voor dat cursisten meer tijd op het water doorbrengen. De nieuwe indeling geeft de oudere groep ook de mogelijkheid om in de weken dat zij geen les krijgen, op te stappen bij deelnemers aan de clubwedstrijden. Hiervoor zullen wij dit jaar een aparte bemanningspoule opzetten.

Kosten deelname Zandvoortse Zeehelden 2015
De bijdrage voor de lessen is voor dit seizoen vastgesteld op €175,- per deelnemer. Het lesgeld wordt ingezet voor de huur en het onderhoud van de 4 catamarans, de veiligheidsondersteuning tijdens de lessen en het overige lesmateriaal. Daarnaast heeft de WVZ een aanvraag gedaan bij het CWO om een officiële leslocatie te worden. Dat betekent dat we dit jaar door kunnen gaan met de CWO-lesmethode inclusief (hopelijk) ook heel veel nieuwe diploma’s voor onze zeehelden.

De kleding
Voor de deelnemers zijn er ook dit jaar weer zwemvesten, wetsuits en windstoppers op de vereniging beschikbaar. Zeilschoentjes, zeilhandschoenen mogen de Zeehelden zelf verzorgen. Een extra laagje (bv een eigen shorty) onder een wetsuit aantrekken  is in juni zeker aan te raden. Op Hemelvaartsdag wordt er op de WVZ weer een Ruilbeurs georganiseerd. Heb je nog iets nodig, grote kans dat je het hier tegenkomt.

Heel veel informatie…
Heel veel info maar wij wilden jullie allemaal graag meenemen in de voorbereidingen voor aankomend seizoen. Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij het natuurlijk graag. In de bijlage vind je het inschrijfformulier. Wacht niet te lang met inschrijven, want uit ervaring weten we dat de zeilcursus snel vol kan zitten.  Hopelijk mogen we ook jullie kinderen dit jaar (weer) verwelkomen.

Namens de jeugdzeilcommissie,

Peter, Richard, Coen, Marc en Jan-Willem

Op dit moment kunnen we helaas  geen nieuwe aanmeldingen meer plaatsen.

 

 

 

 

CategorieënNiet gecategoriseerd