WVZ-jeugd doet mee met Dutch Dragoon Cup

FX8_7950Afgelopen weekend is de WVZ jeugd met 3 jeugdteams naar het Veerse Meer in Zeeland geweest om de Dutch Dragoon Cup mee te varen. Bijna 3 uur rijden om er te komen, maar dat was het meer dan waard. Het was erg leuk voor de kids om  leeftijdsgenoten op en rond het water te ontmoeten. Bijna 40 jeugdteams van zo’n 10 verschillende verenigingen deden mee.  En er waren zelfs 15 teams uit België bij.

De Zaterdag was er matige wind, maar konden er in de middag uiteindelijk toch 2 wedstrijdjes gevaren worden. Zondag stond er iets meer wind en zijn er 3 wedstrijden gevaren. Het meidenteam met Julie, Juliette en Savanna was verrassend goed. En ze voeren af en toe zelfs beter dan de mannen.  En dat zonder spinaker! Echt super knap van de meiden die sinds dit jaar pas voor het eerst op de Dragoon zitten. Maar het moet gezegd ook Daan & Tijn en  Alex & Vincent  deden erg hun best. Het ging iedere wedstrijd beter.

Het leuke van de Dutch Dragoon Cup is dat er ook tijdens de wedstrijden gecoacht mag worden.  Dus ook de instructeurs konden zich vanaf de begeleidingsboten prima uitleven. Dit jaar ging het voor onze cursisten nog om het achterhoede gevecht. De andere teams hadden duidelijk al wat meer wedstrijdervaring. Maar de lol was er  niet minder om.

Nu eerst even een winterstop, en dan gaan we in juni weer verder met Jeugdzeilen.

CategorieënNiet gecategoriseerd