LiP ONK Kite Course Racen gaat dit weekend niet door

Het LiP ONK Kite Course event gaat dit weekend (14/15 juni) niet door. Er wordt niet met voldoende zekerheid genoeg wind voorspeld om het event door te laten gaan. Dat betekent dat ook de LiP downwinder dit weekend niet doorgaat. We hopen natuurlijk op meer wind volgende week om een spectaculair event neer te zetten.

Toelichting op de beslissing
Zoals beschreven in de NOR wordt de beslissing over het doorgaan van het event genomen twee dagen voor aanvang zodat de organisatie genoeg tijd heeft om alle voorbereidingen te treffen. Dit wordt vervolgens gecommuniceerd op www.hanglos.nl en www.wvzandvoort.nl. Op het ONK Kite Course Racen staat het course racen centraal. We kennen daarin twee klasses: de Pro klasse waarin om het officiëel Nederlands Kampioenschap wordt gestreden en de Fun klasse waarin alle kiters mogen meedoen zonder speciaal race materiaal. We vinden het belangrijk voor de promotie van het kite course racen om idealiter beide klassen tijdens het event op het water te krijgen. Er is daarom meer voorspelde wind gewenst dan de minimale wind die voor de Pro’s genoeg lijkt te worden. Dat was op het beslismoment niet het geval. De (on)mogelijkheid om de Downwinder te organiseren wegens te weinig wind speelde geen rol in de beslissing. Wel heeft meegewogen dat het volgend weekend ook nog binnen het windraam valt.

Alle pijlen gericht op volgend weekend
De eerst volgende datum voor het ONK en Downwinder is dus volgend weekend: 21 – 22 juni! We  streven er naar op donderdag zo vroeg mogelijk maar uiterlijk om 18.00 uur het al of niet doorgaan van het event bekend te maken. Wij hopen natuurlijk op genoeg wind voor alle disciplines maar het minimum criterium voor de beslissing is een voorspelde wind van minimaal 10 knopen (conform Sailing Instructions) vaarbare wind gedurende 4 uren, onder veilige omstandigheden, op de zaterdag tussen 0900 en 1900 uur of de zondag tussen 0900 en 1700 uur.

CategorieënNiet gecategoriseerd