Eneco Luchterduinen Race 2013

_MG_6131 p

Fotografie : Ronald Brakel

 

Even over twaalf klonk het startschot vanaf startboot de JAR, en werden de 73 deelnemende catamarans weggeschoten.  Met 18 tot 20 knopen wind uit het Zuidwesten begonnen de zeilers, hun ruim 50 km lange tocht richting NAM-22 Boei en weer terug. Het eerste traject was aan-de-wind richting Noordwijk en Katwijk. Mooie lange rakken, bijna parallel aan de kust, waarbij de meeste zeilers, i.v.m. de sterke stroom tegen, zo dicht mogelijk onder de kant probeerden te blijven. De woelige zee maakte het zeilers zeker niet makkelijk. Er stonden flinke golven en het was hard werken aan boord. Na Katwijk moest men 5 km de zee op, richting de NAM-22 boei. Een en ander onder de begeleiding van veiligheidsboten van de reddingsbrigades en de KNRM. Vanaf de NAM-22-boei voer men vervolgens onder spi terug richting Noordwijk,  om uiteindelijk in Zandvoort te kunnen finishen.

Al met al een zeer sportieve en uitdagende race. Voor een paar boten wellicht net iets te heftig, en zij keerden al eerder terug. Een enkeling had materiaalpech. Maar voor diegenen die de wedstrijd uit wisten te zeilen, was het een fantastische race.

De Line Honeurs gingen naar Piet van Dijke  en Renco Klijnsma op hun Carbon F20.

In de klasse TR t/m 108 ging de 1e prijs naar Mischa de Munck en Olivier Witteveen. De tweede plaats was voor Jorden Veenman en Ad Noordzij. 3e werden Willem Geijsen en Celine van Dooren.

In de Klasse TR >108 ging de 1e prijs naar Louis Schuurman met kleinzoon Jesse Schuurman.  2e werden Henk Boon met dochter Charlotte Boon.En de 3e plaats ging naar Kees van der Burg en Frank Weenink.

De tweede dag van de “Tweedaagse van Zandvoort” heeft de wedstrijdleiding moeten besluiten de wedstrijden te cancelen. De onstuimige zee en te veel wind waren hier debet aan.

De organisatie wil sponsor Eneco Luchterduinen  en vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor alle inzet en ondersteuning tijdens de Eneco Luchterduinen Race!  Mede dankzij jullie hulp, blikken we terug op een zeer geslaagd event.

Wij kijken alweer uit naar 2014!

Uitslagen Eneco Luchterduinen Race   (overall)

Uitslag F16

Uitslag F18

 

 

CategorieënNiet gecategoriseerd