LiP ONK Kite Course Race Wedstrijdinformatie

 LIP kite

Dit jaar wordt alweer de derde editie van het ONK Kite Course Racen in Zandvoort gevaren, waarbij voor de 2e maal om de officiële titels gestreden zal worden. De organisatie is in handen van de Watersportvereniging Zandvoort, en de wedstrijden zullen onder auspiciën van het Watersportverbond gevaren worden.

Om de kans op goede wind te vergroten is er gekozen voor een windraam van 2 weekenden: 14/15 of 20/21 juni 2014. De donderdag voorafgaand aan het event zal via Hangloss.nl en onze website bekend gemaakt worden of het ONK al dan niet zal door gaan.

Naast het officiële ONK voor de Pro’s zullen er ook voor de Fun-kiters races en gevaren worden. Voor de Fun-kiters zal er tevens een Downwinder georganiseerd worden. Deze Downwinder zal overigens niet meetellen voor het totaal klassement, zodat je maximaal van de golven kunt genieten. Meer info volgt binnenkort.

ONK Kite Course Race 2014

  • Alle deelnemers aan het ONK moeten lid zijn een nationale klasse-organisatie (Lidmaatschapbewijs kunnen tonen). Op de dag zelf is het mogelijk om een daglicentie af te sluiten.
  • Alle kiteboards met een maximale fin lengte van 50 cm mogen meevaren.
  • Verder dienen alle deelnemers aantoonbaar een WA-aansprakelijkheids verzekering te hebben.

Voor alle details zie :

De wedstrijdseries worden gevaren zoals beschreven in de Regels van Wedstrijdzeilen. Met inbegrip van Bijlage F Kiteboard Racing regels. De wedstrijden zullen worden geleid door Norbert van der Kooij (Nationaal erkend wedstrijdleider).  Ernst-Jan Den Dekker is voorzitter van het Protestcomité.

Kite Course Races voor de Funkiters

  • Voor deze wedstrijden hoef je geen lid te zijn van een nationale klasse-organisatie
  • Iedereen met een TwinTip of Golfsurf board met een fin t/m 20 cm mag in deze klasse meevaren.
  • Ook hier moeten alle deelnemers aantoonbaar een WA-aansprakelijkheids verzekering hebben.

Er wordt gevaren in de klassen Vrouwen-fun en Heren-fun. Wanneer er in een klasse minder dan 8 deelnemers zijn, zal de klasse worden samengevoegd. Overige wedstrijd informatie voor de fun-klasse vind je hier:

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor zowel de deelnemers aan het ONK als de deelnemers in de Fun-klasse bedraagt €35,00 p.p.. Dit is inclusief 2 lunches. Kiters in de Fun-klasse kunnen eveneens 1 keer met de Downwinder meevaren. Hiernaast zal er voor alle deelnemers 10 euro borg gevraagd worden voor het uitlenen van een genummerde Lycra. Uiteraard krijg je je borg na inlevering van je lycra weer terug. (Pinnen is niet mogelijk)

Inschrijven kan via deze link.

Programma

  • 08:30 – 09:30   Registratie (alleen 1e wedstrijd dag)
  • 09:30 – 10:00   Meten en controle (alleen 1e wedstrijd dag)
  • 10:00                 Briefing
  • 10:30                 Geplande eerste start

Voor de Fun-klasse zal er de eerste wedstrijddag een uitgebreide briefing zijn. Wil je je alvast een beetje voorbereiden, dan hebben we hier een handige link voor je: Uitleg Kite Course Racen – hoe zat het ook al weer

Facebook

Kijk ook regelmatig op onze Facebook pagina  of deze website.

Maaltijd

Aansluitend op de wedstrijden zal er op Zaterdagavond een Maaltijd georganiseerd worden. Inschrijven hiervoor kan alleen op zaterdagmorgen bij de inschrijfbalie.

Informatie:

Voor overige informatie kan contact opgenomen worden met:


Grotere kaart weergeven

 

CategorieënNiet gecategoriseerd