Mystic Open Nederlands Kampioenschap Kitesurf Course Racing 2013

 

Persbericht                                                                                   Zandvoort, 8 April

Na twee “trial” jaren wordt eind juni het eerste officiële NK Kitesurf course racen gevaren in Zandvoort. In het twee daagse evenement kunnen naast de Pro’s ook de amateurs aantreden in de Fun klasse. Zo kan iedereen proeven aan het wedstrijd gevoel “wie is het snelst” op het water. Net als vorig jaar wordt het evenement gehost door de Watersport Vereniging Zandvoort.

Het kampioenschap wordt samen met de Nederlandse Vereniging van Wedstrijd Kiters (NVWK) georganiseerd op de Zandvoortse Noordzee bij het clubgebouw van de WVZ op strand-zuid. Het tweedaagse evenement zal, afhankelijk van voldoende wind, doorgang vinden op 22 – 23 of  29 – 30 juni. Twee dagen van te voren wordt op basis van het weerbericht beslist of het evenement doorgaat.

Er wordt in vier categorieën om de hoogste eer gestreden: Professionals heren en Professionals dames; en Fun heren en Fun dames voor de amateurs onder de deelnemers. De inschrijving staat open voor alle redelijk gevorderde tot goede kiters met belangstelling voor kitesurf course racen.

Inschrijven voor het NK kan binnenkort op de WVZ website!

Van 1 naar 2 dagen

Het ONK duurt dit jaar 2 dagen in tegenstelling tot vorige jaren. We hopen zo meer heats te kunnen varen in zowel de Pro als de Fun klasse. Op zaterdag avond wordt er een BBQ georganiseerd en is er overdag al een DJ om voor passende achtergrond muziek te zorgen. We nodigen iedereen dan ook uit om te komen kijken en voor de kiters onder ons om je in te schrijven!

MYS_ONK1_mail (2)

Meer over Kitesurf Course Racen:

Bij kitesurf course racen worden in zee tot wel 9 boeien uitgelegd waar de deelnemers dan in een bepaald parcours omheen moeten varen, waarbij vooral snelheid en tactisch inzicht bepalen wie er als eerst over de finishlijn komt. Aangezien de races redelijk vlak bij de kust worden uitgevoerd, is het niet alleen op het water, maar ook vanaf het strand een spektakel om te zien.

CategorieënNiet gecategoriseerd