Ripstar New Year’s Surf

Het is zondag 6 januari, midwinter, 07:00 uur in de morgen, en nog pik donker. We hebben op dit tijdstip op het strand afgesproken.

Vandaag is er de Ripstar New Year’s Surf. Voor de Surfvereniging alweer de derde keer dat ze dit event organiseren. Maar het is de eerste keer dat dit bij de WVZ gebeurt.

De Zandvoortse Surfvereniging heeft samen met studenten van Inn-Holland al flink wat voorwerk verricht. In no-time wordt er een muziekinstallatie een inschrijfkantoor en een aantal marktkramen opgezet. Het ziet er allemaal super gezellig uit. Vooral de Hot Tubs en de sfeerhaard maken het sfeerbeeld helemaal compleet.

We hebben het weer mee. In het hele land regent het, alleen aan de Kust is er een strak blauwe lucht. Langzaam druppelen de eerste Golfsurfers binnen. Na het inschrijven krijgen alle deelnemers een goed gevulde Goody Bag en wordt hen uitgelegd wanneer ze hun eerste heat mogen varen.

Om 10:00 uur is het al goed druk en kunnen de eerste heats beginnen.Voor de Jury de zware taak om de beste surfers er uit te pikken en hen voor de eliminatie races te plaatsen. Er is geen overdaad aan golven, maar voor de cracks, net goed genoeg om hun kunsten te tonen. Er wordt beoordeeld op performance. Zo kun je punten krijgen voor hoe je op je board staat, sta je recht op, maak je een bochtje, of draai je misschien wel een 360. Diep respect voor de dames en heren die hier hun kunstjes vertonen.

Voor diegenen die het water nog net iets te koud vinden, zij kunnen in de tent op Indo Boards droog oefenen. Ook binnen is er activiteit georganiseerd. De kinderen kunnen hier kralen rijgen.Voor de surfers zijn er zelfs 2 masseurs geregeld, waar de sporters na alle inspanningen tegen een kleine vergoeding zich lekker kunnen laten verwennen.

Het is lunchtijd en de kantine maakt overuren. Andries en Leonie hebben de catering prima voor elkaar. Zelfs het buitenterras wordt volop benut. We gaan weer verder en de Eliminatiewedstrijden worden gesurft. De beste surfers blijven over voor de halve finale. Nu gaat het er echt om spannen. De finalisten mogen gedurende een half uur het allerbeste uit de kast trekken.

Na deze finals is er voor de deelnemers een winterse hap geregeld, waarop de prijsuitreiking volgt. Voor de winnaars zijn er super vette prijzen. Waaronder een Custom shaped surfboard is gesponsord door Ripstar, voor de winnaar. Maar er zijn nog veel meer mooie prijzen. Aansluitend op de prijsuitreiling is er nog een verloting. Met werkelijk een overdaad aan heel leuke prijzen.

Al met al super leuke dag. Echt de complimenten voor de organisatie!! Dat er nog maar veel van deze events mogen volgen!!

 

De winnaarsvan de Ripstar New Year’s Surf:

Heren.

  1. Martijn Nijhof
  2. Marco Bredels
  3. Emiel Tromp

 Dames.

  1. Nienke Duinmeijer
  2. Lonneke Metselaar
  3. Anne Albers

 

CategorieënNiet gecategoriseerd