NAM-REM Race

29 & 30 juni 2019

Results

Notice of Race 

Sailing Instructions

Inschrijven 

Texel Rating

Long distance race

Op zaterdag wordt de NAM-REM Race gevaren. Dit is een lange afstands race voor catamarans. De catamarans varen van Zandvoort via Noordwijk en Katwijk naar de NAM-boei – welke ca. 5 km voor de kust van Katwijk ligt, Vervolgens varen de cats weer terug naar Zandvoort. Hemelsbreed een tocht van ca. 50 km. De definitieve route wordt – afhankelijk van de windcondities – op de dag zelf bepaald.

Een mooie wedstrijd voor wedstrijdzeilers, maar ook voor zeilers die een lange afstand-prestatie willen neerzetten. Boten met een Texel Yardstick >107 varen een iets korter parcours, en zullen tot Noordwijk of Katwijk varen. Voor de zondag staan er korte baanwedstrijden gepland.

Beveiliging

Omdat de NAM-REM  Race een wedstrijd over lange afstand is, waarbij men ook nog eens 5 kilometer uit de kust moet, wordt er veel aandacht besteed aan de beveiliging van het traject.

De race zal begeleid worden door de KNRM Katwijk, Noordwijk en Zandvoort even als de Reddingsbrigades Bloemendaal, Zandvoort en Noordwijk. De Zeilvereniging Noordwijk en Kustzeilvereniging Skuyteveart zullen het traject vanaf hun clubhuis en vanaf het water bewaken.

Buffet

Na de NAM-REM Race wordt er een buffet verzorgd. Zeilers kunnen bij inschrijving aangeven of ze hier gebruik van willen maken. De kosten voor het de diner bedragen 11 euro p.p.. Ook niet-zeilers kunnen voor € 11:00 mee-eten. Omdat we tijdig de aantallen moeten doorgeven, vragen we je tijdig te reserveren. Voor deelnemers aan de NAM-REM Race is er op zondag ochtend een uitgebreid ontbijt. Wederom in de deelnameprijs inbegrepen.

Aan- en afvoer boten

Je catamaran kun je boven aan de afrit bij Reddingspost Zuid/Watersportvereniging Zandvoort parkeren. Het adres is: Boulevard Paulus Loot 1z (t.o. nummer 67).
De trailers worden door de Watersportvereniging Zandvoort het strand op gebracht. Graag je auto zo snel mogelijk weghalen. Je kunt deze makkelijk – tegen betaling – parkeren op het achter de boulevard gelegen parkeerterrein. Het is niet toegestaan met eigen auto’s het strand op te rijden.

De aanvoertijden zijn:
Vrijdag 28 juni tussen 16.00 en 20.00 uur. (bar is open)
Zaterdag 29 juni tussen 08.00 uur en 11.00 uur.

De afvoertijden zijn:
Zaterdag 29 juni tussen 18.00 uur en 21.00 uur (na de prijs uitreiking)
Zondag 30 juni tussen 17.00 en 19.00 uur (na de prijs uitreiking)

Contact us

  • Organisatie algemeen: Nico Blom