ONK Wave

05/06 oktober – NO – GO

Helaas ziet de wind- en golfvoorspelling voor aankomend weekend er weer niet optimaal uit. Een dubbel hogedruk gebied bij Noorwegen, lijkt alle Zuid West stroming vanaf vrijdag te blokkeren. Ondanks een ex-orkaan en andere lage druke gebieden in de buurt. Zondag waarschijnlijk te laat wind en dan ook nog aanlandig met veel regen. De voorafgaande periode met aflandige wind, helpt natuurlijk ook niet qua golven.

We hopen dus dat het laatste stand-by weekend van 12/13 oktober, toch nog een knallend einde van het wedstrijd seizoen geeft. Want na zo’n mooie Olaha classic in Wijk en Slag om Domburg, zouden we er in Zandvoort ook graag nog een keer voor willen gaan!

!

Notice of Race

Sailing Instructions

Inschrijven doe je hier

Watersportvereniging Zandvoort organiseert het windsurf Open Nederlands Kampioenschap Wave performance (ONK WAVE). 

Voor deze eendaagse wedstrijd staan we de laatste 3 weekenden van mei stand-by (11, 12, 18, 19, 25 of 26), en de eerste 2 weekenden in oktober(5,6,12,13) om het evenement met voldoende wind en golven te kunnen surfen. Deelnemers worden door een jury beoordeeld op hun mooiste sprongen en golfritten. Via een eliminatie ladder systeem, varen telkens tweetallen tegen elkaar om in heats van ongeveer 10 minuten hun beste trucks te laten zien. Daarnaast is de ONK WAVE gewoon een gezellig moment, om al je windsurfvrienden uit het land weer eens te ontmoeten.

Het ONK Wave 2013 gefilmd door Watersportverbond TV

Een super gaaf filmpje van het Open Nederlands Kampioenschap Wave Windsurfen 2013. Het waren condities om van te dromen. Wij kijken uit naar de komende editie.

Mooie foto’s van het ONK wave 2013 door de lens van Eric Baardman