Eneco Luchterduinen Race

Notice of Race

Sailing Instructions

Inschrijven

Texel Rating

Long distance race

Op zaterdag wordt de Eneco Luchterduinen Race gevaren. Dit is een lange afstands race voor catamarans. De catamarans varen van Zandvoort via Noordwijk en Katwijk naar de NAM-boei – welke ca. 5 km voor de kust van Katwijk ligt, Vervolgens varen de cats weer terug naar Zandvoort. Hemelsbreed een tocht van ca. 50 km. De definitieve route wordt – afhankelijk van de windcondities – op de dag zelf bepaald.

Een mooie wedstrijd voor wedstrijdzeilers, maar ook voor zeilers die een lange afstand-prestatie willen neerzetten. Boten met een Texel Yardstick >108 varen een iets korter parcours, en zullen tot Noordwijk of Katwijk varen. Voor de zondag staan er korte baanwedstrijden gepland.

 

Beveiliging

Omdat de Eneco Luchterduinen Race een wedstrijd over lange afstand is, waarbij men ook nog eens 5 kilometer uit de kust moet, wordt er veel aandacht besteed aan de beveiliging van het traject.

De race zal begeleid worden door de KNRM Katwijk, Noordwijk en Zandvoort even als de Reddingsbrigades Bloemendaal, Zandvoort en Noordwijk. De Zeilvereniging Noordwijk en Kustzeilvereniging Skuyteveart zullen het traject vanaf hun clubhuis en vanaf het water bewaken.

 

Buffet

Na de Eneco Luchterduinen Race wordt er een buffet verzorgd. Zeilers kunnen bij inschrijving aangeven of ze hier gebruik van willen maken. De kosten voor het de diner bedragen 11 euro p.p.. Ook niet-zeilers kunnen voor € 11:00 mee-eten.  Omdat we tijdig de aantallen moeten doorgeven, vragen we je tijdig te reserveren. Voor deelnemers aan de Eneco Luchterduinen Race is er op zondag ochtend een uitgebreid ontbijt. Wederom in de deelnameprijs inbegrepen.

Aan- en afvoer boten

Je catamaran kun je boven aan de afrit bij Reddingspost Zuid/Watersportvereniging Zandvoort parkeren. Het adres is: Boulevard Paulus Loot 1z (t.o. nummer 67).
De trailers worden door de Watersportvereniging Zandvoort het strand op gebracht. Graag je auto zo snel mogelijk weghalen. Je kunt deze makkelijk – tegen betaling – parkeren op het achter de boulevard gelegen parkeerterrein. Het is niet toegestaan met eigen auto’s het strand op te rijden.

De aanvoertijden zijn:
Vrijdag 17 augustus tussen 16.00 en 20.00 uur. (bar is open)
Zaterdag 18 augustus tussen 08.00 uur en 11.00 uur.

De afvoertijden zijn:
Zaterdag 18 augustus tussen 18.00 uur en 21.00 uur (na de prijs uitreiking)
Zondag 19 augustus tussen 17.00 en 19.00 uur (na de prijs uitreiking)

 

Contact us

 

 

Locatie Watersportvereniging Zandvoort

Watersportvereniging Zandvoort is gesitueerd aan het Zuidelijke strand van Zandvoort, tussen de Reddingsbrigade post Zuid en het strandpaviljoen Vooges. (Ter hoogte van Boulevard Paulus Loot 69)

Locatie verenigingsgebouw : Strandafgang Paulus Loot 1Z

Postadres
Postbus 422
2040 AK Zandvoort

Telefoonnr clubhuis: (023) 571 52 51 (alleen in het weekend  bereikbaar)