Clubwedstrijden WVZandvoort 2017

ELR - Ronald Brakel

We willen graag dat iedereen zoveel mogelijk wedstrijden gaat meevaren. Niets leuker dan je zeilkwaliteiten te kunnen meten met anderen. Ook als één van de twee vaste bemanningsleden verhinderd is kan er voor de volle punten gezeild worden. Gewoon een invalbemanningslid regelen en je doet mee of als de omstandigheden en de boot het toelaten alleen het water op. Laat weten bij welke wedstrijden je aanwezig zal zijn via de whatsapp groep in de week voorafgaand aan de wedstrijddag.

Opening vaarseizoen – Openingstocht – Hemelvaartsdag 25 mei
Eerste zeil evenement van hert seizoen, is zowel een toertocht als de eerste race voor de club bokaal. Afhankelijk van de wind bepalen we een bestemming. Voor de clubwedstrijd zeilers zal de eerst aangekomen de meeste punten krijgen, en het bier mogen bestellen. En nogmaals punten voor de terug weg. De start zal een Le Mans start zijn. Voor de toerzeilers, een mooie mogelijkheid om hun boot volledig te testen, en gezellig mee te varen.
Daarnaast zal er een ruilbeurs plaatsvinden en zal de voorzitter het vaarseizoen officieel openen.

Kalender 2017

Mei do 25 Clubwed. 1 Openingstocht first beer & PaZ
Juni zo 4 Clubwed. 2 Upwind-Downwind  (korte baanwedstrijden)
Juni zo 18 Clubwed. 3 Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
Juli zo 02 Clubwed. 4 Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
Juli zo 16 Clubwed. 5 Upwind-Downwind (korte baanwedstrijden)
Augustus zo 06 Clubwed. 6
Augustus za 19 Clubwed. 7 Eneco Luchterduinen Race /Tweedaagse van Zandoort
Augustus z0 20 Clubwed. 8 Tweedaagse van Zandvoort
September zo 03 Clubwed. 9 Upwind -Downwind (Kortebaanwedstrijden)
September zo 24 Clubwed.10 End of Season Race (Prijsuitreiking)

Start van de wedstrijd is om 12 uur. Briefing is om 11 uur (behalve Eneco Luchterduinen Race)

Graag jullie medewerking in de wedstrijdvoorbereiding en afsluiting. Een wedstrijd op de club komt niet zomaar tot stand. Voor de wedstrijdleiding, wedstrijdboot, registratie en uitslagenverwerking zijn mensen nodig. Gelukkig hebben we binnen de vereniging verschillende leden die deze rollen enthousiast op zich hebben genomen maar enige ondersteuning is daarbij wel gewenst. Daarom willen we aan alle wedstrijdzeilers vragen om bij een van de wedstrijden mee te helpen in de voorbereiding en afsluiting. Handen om de wedstrijdboot(Jumbo) het water in te krijgen en er weer uit. Dit betekent wat eerder aanwezig op de wedstrijddag en wat later naar huis aan het einde, met de voldoening van een geslaagde wedstrijddag.

Voor iedere wedstrijd zoeken we een botenkoppel dat zich 1 keer aanmeldt. Hiervoor kunnen jullie je bij de zeilcommissie (zeilcommissie (at)wszandvoort.nl) of via de WVZ zeilgroep app.

Ben je nog geen lid van de whatsapp WVZ zeilgroep, meld je dan zo snel mogelijk aan!

We hopen dat we op deze manier voor iedereen een geslaagd wedstrijdseizoen kunnen realiseren. en we kijken uit naar jullie aanwezigheid tijdens de wedstrijden.